2012. május 26., szombat

Megszületett Janka

Reggel nem is kapcsoltam be a számítógépet, mert tudtam, hogy Norci csak ma megy be a CTG-re és majd csak utána fog beszámolni arról, hogy a pánikoló orvosok mit mondtak. Mentünk volna a piacra, de Áron szeretett volna még egy kicsit aludni, ezért csak én mentem egyedül. Vettem sok tojást, mert azt terveztem, hogy készítek egy szülinapi diótortát. Nem jöttem el üres kézzel, mert vettem egy nagy zacskó sóskát, meg spenótot, ugyanis nem emlékeztem pontosan, hogy a kettő közül Eszter melyiket kötötte a lelkemre. Megreggeliztünk a kúp alatt és csak 11 óra fele kapcsoltam be a notebookot és a leveleim között találtam Norcitól a fotót "Janka a családja körében". Nagy kő esett le a szívemről. Végre megkönnyebbültem. Rögtön felhívtam Esztert, mert ő már napok óta szenvedett attól, hogy egy görcsben van a gyomrom a Norciék miatt. Már a telefonban érezte, hogy feloldódtam és megígérte, hogy délután siet hozzánk. Átvittem Dezsőéknek a macska kajáját és megnéztem, hol tart Feri bácsi kenuja. A kenu szuper lett, már csak a "ZITA" felirat hiányzott belőle. Gyorsan készítettem nekik Word-ben egy sablon, amit ha kivágnak, már lehet is fújni a felitratot. Konzultáltam Gabikával nyúl ügyben és természetesen eldicsekedtem Jankával. Kértem tőle kölcsön egy duplafalú (úgy nevezett tejforraló) edényt a torta kenőcsének a készítéséhez.
Nagy nehezen megtaláltam a második nyúl csomagot is, amiről egy darabig azt hittem, hogy otthon felejtettük. Rögtön beáztattam a római tálat és kezdtem pucolni a zöldség ágyat a nyúlhoz. Rengeteg fokhagymát pucoltam és azzal megtűzdeltem minden darabját. Az a tapasztalatom, hogy egy kaját el lehet sózni, de elfokhagymázni nem. Dél körül került a római tál a sütőbe, de ez nem probléma, mert a nagy reggeli, akár estig is eltart anélkül, hogy éhen halnánk.
Eszter busza öt előtt öt perccel gördült be a CBA megállóba. Mind a ketten nagyon megörültünk neki. Ahogy hazaértünk a bázisra, megnéztük, hol tart a nyúl és megittunk egy unicumot Janka egészségére. Nagyon jól nézett ki, megforgattuk és immáron fedő nélkül tettük vissza a sütőbe. Amíg sült, Eszter és Áron beszereztek egy jégkrémet. Alig egy fél óra múlva, már tálaltuk és ettük is a kúp alatt. A fokhagymás nyúl a zöldségágyon fantasztikus volt, de csak a felét tudtuk megenni.
Kaja után kimentünk a stégre egy kicsit napozni, meg úsztam is ey rövidet.
Este készítettem egy halászlét egy lazacfejből és két szelet lazac törzsből. Eszter elkészítette a spenótot és mindenki azt evett, amit szeretett volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése