2012. május 11., péntek

Eszter vásárol

Eszter nyolcra jött le. Reggelire készítettem magunknak egy szalonnás, hagymás tojásrántottát tejeskávéval. Áron nem vitte magával az iskolába a Leckefüzetét, az Üzenő füzetét és a Tájékoztatóját. Amikor elindultunk először az iskolát vettük célba, nehogy a hiányokból megint baj legyen. Ági néni megtoldotta a problémákat azzal, hogy Áronnak nincs radírja  és azzal zavarja az órát, hogy másoktól kéri a radíert. orciék lakásába mentünk a polcokért, amiket a garázsban kellett volna találnunk. Ehhez képest sehol nem találtuk a polcokat, de ezen a legkevésbé sem mérgelődtem.
Elmentünk a huzikához és Eszter felmérte a terepet, hogy milyen előkészítő munkákat kell elvégeznünk Adria előtt. Onnan az Auchanba mentünk. Eszterrel nagy élmény a vásárlás. Az úgy kezdődik, hogy elbizonytalanodik, hogy erre neki vajon szüksége van-e. Ha erről már sikerült meggyőzni, akkor a leghosszabb fázis következik, hogy melyik színű neki a legmegfelelőbb. Ha már ezt a gátat is sikeresen átugrotta, akkor nem a legfelső darabot választja, hanem a legalsót. Ezt azután még legalább egyszer kicseréli egy másikra és ha az árucikknek mázlija van, akkor nem kerül arra a sorsra, hogy menet közben valahol kiteszi, azzal, hogy erre neki mégsincs szüksége.

Az Auchanban is kipróbáltam a lazacos mozgalmunkat.Egészen másképp működik mint a Tesco-ban, mert nem kínálják árúként, csak dugva árulják és kétszer annyiért. Azért próbaképpen vettem egy kilót. Onnan hazamentünk. Előkészítettük a lazacot, majd Eszter lehozta a csirkelevest és készített egy cacikis salátát.

Mire megjött Áron a suliból, addigra minden össze volt pakolva az indulásra. A TESCO-ban előszőr Áron zsebpénzét próbáltuk növelni a visszavitt  üvegekkel.

Amíg Áron az üresüveg automatával bíbelődött, addig én, - nem tudva ellenállni a kísértésnek - néhány év szünet után vettem egy lottó szelvényt. Itt is vásároltunk két hatalmas lazacfejet, meg a vasárnapra tervezett pulykához kukoricát és még néhány apróságot. Áron kilobbizott magának egy vizipisztolyt. Dömsödön már nem kaptunk kárpát kenyeret, de holnapra ígérték, hogy félretesznek egy fél veknit. Megérkezésünkkor a kipakolás után beküldtem egy unicumot és azonnal nekikezdtem a két lazacfej kipucolásának és még a teljes sötétedés után felakasztottam a Dezső bácsi macskájának a lazac hulladékot egy műanyag zacskóban a kerítésükre.
Vacsorára croque monsieur (ejtsd: krokk mösszijő)-t készítettem, amitől Áron teljesen meg volt hatódva és azt mondta, lehetőleg minden este ilyet vacsorázzunk.

3 megjegyzés:

  1. Ajánlom kipróbálásra: toast kenyeret vékonyan megkenünk áfonya lekvárra, camembert szeleteket fektetünk rá és másik lekváros kenyérszelettel betakarjuk. Innentől bundás kenyérként kezeljük, tojásba forgatjuk és kisütjük.

    VálaszTörlés
  2. Úgy az eredeti, de így is írják: http://www.tutireceptek.hu/tzatziki-caciki

    A camambert áfonyás bundás kenyeret pedig okvetlenül kipróbáljuk. Kösz.

    VálaszTörlés