2013. január 11., péntek

hideg van a bázison

Nagyon nehezen aludtam el az éjjel. Már fél három is lehetett, mire végre álomba  merültem. Reggel, ennek ellenére időben keltem. Áron, aki valamilyen elhatározásból a földön aludt, csak kicsivel 1/2 8 után indult a suliba és azt ígérte, hogy énekkar után siet haza, hogy indulhassunk Dömsödre.
Azzal kezdtem, hogy bekapcsoltam a dömsödi fűtést. A pittyegések azt válaszolták, hogy minden rendben.
Emőt nagyon féltem, mert úgy ment be dolgozni, hogy a torka még fájt. Bentről telefonált, hogy az irodája is nagyon át van hűlve és a hősugárzóját is elvitték valahova.
Rendeztem a pénzügyi életünket. Most, hogy azon folyik a vita, hogy a bankok továbbháríthatják-e a tranzakciós adót, nagyon oda kell figyelni, hogy mit honnan utalunk. A legjobb, ha az ember több bankkal áll kapcsolatban, több kártyával játszik és így valamelyeset lehet csökkenteni a banki költségeket.
Megbeszéltem a napelemes céggel, hogy ma átutalom a beruházási összeg felét és a maradékot, majd csak a rendszer sikeres beüzemelése után. Ettől átmenetileg erősen lesoványodott a likviditásunk.
Felhoztam a nyugger kajákat, de bele se néztem, mert először a maradékokat szeretném kienni a hűtőből.
Összepakoltam a Dömsödre viendő cuccokat.
Áron valóban időben jött haza, de a szobájának a rendbetételével sok időt elpepecselt. Sajnos Möci nem tud velünk jönni, mert készülnie kell a Csabi vasárnap tartandó szülinapjára. Jó későn indultunk, mert vártuk, hogy Emő esetleg hazaér a munkából és még együtt lehetünk egy kicsit.
Nem is tudom, hogy miért kezdtünk a TESCO-ban. Talán azért, hogy vegyünk egy kis kocsonyának valót, meg Unicumot. Minden esetre jól elhúztuk ott is az időt. Szigethalmon megálltunk tankolni. Annál a kútnál a legolcsóbb az üzemanyag és most két jó hír várt minket. Az egyik, hogy nem hatig, hanem hétig van nyitva, a másik, hogy újabban elfogadják a hitelkártyát is.
Áron a Burek előtt több száz méterrel szólt, hogy ne felejtsek el ott megállni. Ő két almás pitét vett, én pedig egy baconos kiflit. Mind a ketten elmajszoltuk Dömsödig az uzsonnánkat.
A bázison a háon kívűl -1, belül pedig  10 fok volt és a fűtés éppen nem ment. Először nem tudtam mire vélni a hibát, de minden esetre elindítottam a több oldalú fűtés projektet. Bekapcsoltam a központi fűtést ellátó cirkót és a szaunát, majd gyorsan begyújtottam a cserépkályhába. Amikor már úgy tűnt, hogy a bázis fűtése elindult, feltettem a kocsonyát főni. Gondoltam az is melegíti valamelyest a lakást. Egyszer ugyan ki kellett cserélni a kocsonya alatti platnit, mert az egyik fázis biztosítéka leoldott. Lassan-lassan elkezdett melegedni a lakás. Közben Emőnek telefonon beszámoltunk a helyzetről, de megnyugtattuk, hogy már nem olyan drámai a stájsz.
Megnéztük a Voice of Hungary-t, szaunáztunk és abban a tudatban feküdtünk le aludni, hogy reggelre már jó meleg lesz a lakásban.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése