2013. január 31., csütörtök

műtétek

Ma egészségügyi napom lesz. Reggeli után még szerveztem a hétvégi villanyóra szekrény megfelelőségi bejárását, majd indultam le a házi orvosi rendelőbe. Lenke kisasszony azt mondta, szerdán menjek be, addigra lesz kiértékelt leletem.
Doktornő kedvesen fogadott és röviden csak annyit mondott, hogy minden rendben van. Érdeklődött az Érsebészeti beutalóm felől. Mondtam neki, hogy ma 12:00-re van időpontom.
Lassan elindultam Baján doktor úrhoz a Fehérvári úti rendelőbe. Kicsit mellbe vágott, hogy a vizsgálat alapján bejelentette, hogy három hónap múlva újra megvizsgál, de lelkileg készüljek fel egy műtétre.
Rögtön felhívtam Emőt, de ő nyugtatgatott, hogy az nem olyan nagy ügy és hamar túl leszek rajta. Be kell látnom, hogy ez emberi szervezet is kopik, elhasználódik és ezek a problémák sorban előjönnek, ezeket meg kell oldani.
Onnan már nem is jöttem haza, hanem mentem a beutalómmal a Szent Imre kórház érsebészetére. A doktor úr vizsgálat után bejelentette, hogy holnap jelenjek meg az ultrahang vizsgálaton és ha ott azt állapítják meg, hogy a fővéna jól átjárható, akkor ő javasolni fogja a visszerek műtéti eltávolítását. Hát ez így egy napra egy kicsit sok volt nekem. Megint felhívtam Emőt, hogy valamelyest megvigasztaljon. Emő felhívta Nóra nagyit, mit szólna ahhoz, ha este egy rövid időre meglátogatnánk. Nagyinak nagyon teszett az ötlet és mondta, hogy hét körül vár minket.
Gyorsan hazaszaladtam ebédelni. Összeraktam a cuccaimat és Emőkével mentem a brushupra. A karácsonyi szünet után ez volt az első foglalkozás. Nagyon jól éreztük magunkat. Katie bűbájos volt, mint mindig. Sokan hoztak be nascht. Volt ott mogyorós csokoládé Amerikából, Katie sütötte sütemény, mivel születésnapja volt. A süti olyan finom volt, hogy meg is kérdeztem Katie-től, mikor lesz a következő születésnapja.
Hazajövet mondtam Emőkének várjon egy percet, mert beugrom a CBA-ba egy üveg Unicumért. Az üzletben kivel futottam össze? Na kivel? A kedvesemmel. Bevásároltunk és otthon nekiálltam sütni egy csomó lazacot, mivel ma megint négyesben vacsoráztunk. Áront próbáltam rábírni, hogy hamar csináljon egy kis rendet a szobájába, mert nemsokára indulunk Nóra nagyihoz. Nagyinak is csomagoltunk a lazacból, meg vittünk neki néhány narancsot. Nagyi teljesen fel volt dobva a látogatásunktól. Áron rögtön előhozakodott a kártyatrükkjeivel és még arra is rávett mindannyiunkat, hogy játsszunk egy rövid Ri-ki-ki partit.
Elég későn értünk haza és akkor Áron még előállt azzal a kéréssel, hogy a holnapi farsangra segítsünk elkészíteni a jelmezét. Möci gyorsan gondoskodott lepedőről és kivágott kartonból egy nagy nyilat, mert Áron Zeuss szeretett volna lenni. Én végre lazíthattam egy kicsit magamon. Bekaptam egy kupica Unicumot, azután lefeküdtünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése