2013. május 18., szombat

A kibővített család első napja

Korán (a félhét nálunk koránnak számít) ébredtem. Lementem beszerelni a J.Feri bácsi által megesztergált záróanyákat a huzika napelem csavarjaira. Azt terveztem, hogy előbb elindulunk a piacra és majd csak utána reggelizünk, de a családom többi tagja valamilyen elő-reggeliről beszéltek. Csak egy falat, mondták, de akkor már minden el fog fogyni a piacon, mondtam én. Már nyolc óra is elmúlt, mire indultunk. Az első kudarc a Dabi Vegyesboltban ért, elfogyott a kárpát kenyér. Nem nagy baj, mert van még valamennyi, de azért holnap reggelre félretetettünk  egy veknivel.
Elgurultunk egy ATM-hez mielőtt a piacot megtámadjuk.Már ott is elfogyott a csípős szalámi és a csirke, de azért vettünk néhány dolgot (krumpli, tojás, sonka, sütni való húsos szalonna, újhagyma, tehéntúró és újabb paradicsom palántát és egyebeket.)
Még egy benzinkúthoz is el kellett mennünk egy marmon kannával, mert a fűnyíróba  elfogyott a benzin.
Visszatérve a bázisra négyen foglaltuk el a konyhát. Mindenki olyan éhes volt, hogy maga szerette volna biztosítani a túlélést.
Én bundás kenyeret sütöttem, Áron pedig szalonnás hagymás rántottát. Möci és nagyi csak asszisztáltak a reggelihez olyasmivel, hogy retek, újhagyma, csípős paprika, kolbász és szalámi.
Alig tudtam felállni a jóllakottságtól, de megtettem, mert hívott a kötelesség. Nekikezdtem a fűnyírásnak. Már olyan magas volt a fű, hogy első nekifutásra nem is nyírta le szépen a fűnyíró.
A huzikába újabb mágneszárakat szereltem be, hogy a két rakodó fedél ne essen állandóan a fejünkre..

Elültettem az újdonsült paradicsom palántát és egy picit gyomláltam is.

Ebédre Möci húslevest és a marhahúsból és makaróniból vadas szósszal készítette a menüt. Degeszre ettük magunkat, majd csendes pihenő következett. Este hideg vacsorát fogyasztottunk és szaunáztunk. Korán mentünk aludni és olvasgattunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése