2013. május 13., hétfő

laza hétfő sok feladattal.

Egyedül ébredtem. Áron időben indult, de jól felöltözött, mert odakint nem csupán hűvös volt, de hatalmas szél fújt.
Reggel vittem fel reggeli Möcinek és úgy láttam, hogy egy picit jobban van. Együtt reggeliztünk, majd megelégelve, hogy Csabi hónapok óta húzza halasztja a konyhai neon armatúra leszerelését, nekiestem és egy fél órán belül túl voltunk az ügyön. Mondtam is Pató Pálnénak, hogy már régóta jóval kevesebbet fogyasztana az öt LED, mint ez a gusztustalan fényű neon.
Felhívtam Ellit, hogy holnap valószínűleg csökkentett létszámmal megyünk hozzá, Ferinek pedig küldtem egy rajzot a megesztergálandó belső danamid anyák módosított méretéről.
Közben leütötték a két SD kártyát a Vaterán. Lementem a postára feladni egy ajánlott levélben. Beugrottam a kis kínaiba ebédelni.
Az időközben kapott használati utasítás szerint újra nekifutottam a smaragdfa mag ültetésének. Azt írja az egyik szakértő, hogy ezzel a módszerrel valószínű, hogy egy-két hónapon belül kicsíráznak a magok. Nagyon kíváncsi vagyok rá.

Emőkének felragasztottam a Croninját (Réztábla a kapu alatt)
Felmentem Möcihez és vele ebédeltem, majd elindultam Áronért a suliba, hogy elvigyem a tenisz edzésre. Még mindig elégedetlen vagyok a labda fogadásánál a hozzákészülődésével, de az egyik legnehezebb dologban a szerva feldobása viszont nagyon tetszik. Az edzés alatt beszéltem Nóra nagyival, aki azt kérdezte, hogy a hétvégén nem lehetne e nála Áron. Az igazság  az, hogy én is nagyon szeretném ha több időt tudnának együtt tölteni, de nem úgy, hogy Áron ül a TV előtt péntek-szombat-vasárnap, miközben mi nélkülözzük és Áron is kimarad dömsödi elfoglaltságaiból. Azt nem is említve, hogy Áronnak mostanában sok behozni valója van az egy hónapos iskolai hiányzása miatt, amire szintén oda kell figyelnem.
Nóra nagyinak azt javasoltam, hogy ha csak rövid időt szeretne együtt tölteni Áronnal, akkor arra a szerdai teniszedzés és a szerdai nála alvás a legalkalmasabb, de az neki azért fárasztó, mert akkor csütörtökön korán kell felkelnie. A másik lehetőség, hogy pénteken érte megyünk és magunkkal visszük Dömsödre, ahol nem csupán sokat lehetnek együtt, hanem mi még három napon keresztül kényeztetjük mindenféle jóval és ott nagyon jól és tetszése szerint tölthetné a hétvégét.

Hazafele beugrottunk a TESCO-ba. Möci kérte, hogy vegyünk sok gyümölcsöt és natúr joghurtot, mert most azt kívánt.  Alma, citrom, banán és a joghurton felül vettünk még egy nagy darab afrikai törpe harcsát.
Hazajövet felcsöngetett Judit. Egy Unicum mellett minden aktuális kérdést meg tudtunk beszélni. A ruha projekt nem jött össze, mert, mint mondta, ezekből a ruhákból nem vinne el el semmit Csanádnak, mert őszre ezekbe már Áron is bele fog nőni, viszont elvitte Áron 32-es görkorcsolyáját, mert az a meg pont jó lenne Zéténynek.

A törpe harcsából két szeletet próbaképpen megsütöttem, mert Möci most nem kívánta. Áronnak és nekem nagyon ízlett, a többit nyersen betettük a mélyhűtőbe.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése