2013. május 26., vasárnap

Új diótorta

Reggeli után elkezdtem az új diótorta készítését. Dió törés, darálás. Közben megpróbáltam rábeszélni Áront, hogy véglegesen csináljon rendet az íróasztalánál. A tíz tojás szétválasztásában Möci segített. Kezdődött a habverés  és a massza összedolgozása. Nagy izgalommal készültem az új kerámia bevonatú tepsi premierjére. Ebben állítólag nem kell alkalmazni sütőpapírt. Amíg a massza bekerült a tepsibe, addig nem volt probléma, de húsz perccel később annál inkább.

Möci nagyon finom tárkonyos zöldséglevest készített, amit azután a Forma 1 nézése közben fogyasztottam.
Áron a Forma 1-gyel kapcsolatosan taktikai kiselőadást tartott, miszerint a Monte Karló-ban milyen versenyzői magatartást kell tartani, mert köztudott, hogy ott nagyon kis esélye van az előzési lehetőségeknek.

Hazafele elvittük Béláékhoz az öreg Notebookot. Kávéztunk, meg kakaó-csigáztunk.Amikor már majdnem hazaértünk Möcit kitettük a református templomnál.
Áronnal kipakoltuk az autót. Amikor feljöttünk, végre rá tudtam szedni Áront, hogy nézzük át hol tartanak németből. Húzta a száját, de végül elvégezte a kijelölt feladatot. Utána megmutatta nekem, hogyan lehet a Google Maps-ben sétálni, én pedig eldicsekedtem neki, hogy apukájának milyen fotói vannak a Google Maps-ben.

Áront beirányítottam a fürdőkádba. Felviszem Csabinak a pizza felét és a másik felét feldarabolva melegítjük a mikróban és megesszük. Mire Möci megjön a templomból, nem lesz egy falat se. Amúgy is előbb felmegy az ötödikre, hogy ő is kényeztesse a fiát. Később átjön Emőke és Zoli. Nekik már nem marad a pizzából. Áron nekik is megmutatta a Maps-ben sétáló embert. Nagy nehezen elküldtem lefeküdni.

Javasoltam, hogy menjünk fel Möcihez. Ott Emő mindenkit csokoládé pudinggal kínált. Kicsit beszélgettünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése