2013. május 12., vasárnap

Kábelezés és elektromos bekötése a napelemnek.

Nagyon korán keltem, hogy ma tudjak végezni a napelem szereléssel. A mai feladat tulajdonképpen a kábelezés és az elektromos bekötés.Úgy indultam a dolognak, hogy fejben már mindent tisztáztam magamban és a szerelési anyagok nagy része már megvan, már csak csinálni kell és természetesen nagyon oda kell figyelni, mert könnyen gallyra tehetem a rendszert.
Megint Áronra hárult a feladat, hogy készítsen egy jó reggelit. Ez neki már nagyon megy. Amikor hívott reggelizni és azt mondtam, hogy "mindjárt", akkor átment nagyon szigorúba. Akárcsak magamat hallottam volna: "Azonnal gyere, mert különben ki fog hűlni a reggeli."

A szerelés lassan, de haladt. Dél körül megjelent Béni egy nagy fej (frissen a földből kiemelt) salátával és egy csomó friss kaporral. A saláta nagyon jól jött. Rögtön összedobtam egy gyors ebédet. Tojásos nokedli volt fejes salátával. Ebéd után pihenés gyanánt nekiláttunk a veteményest gyomlálni. Áron közben új helyen ültetett zöldborsót.

Felhívtuk Möcit, de azon kívül  hogy pihen nem sok javulásról tudott beszámolni. Megígértük, hogy időben fogunk elindulni haza.
Késő délután befejeztem a huzikát és elkezdtünk összepakolni. Zoli bácsinak adtunk egy kulcsot a kert kapuhoz, arra az esetre ha nagyon ritkán esne, akkor locsolja meg a veteményesünket. Áron hazafele jövet, azért kérte, hogy álljunk meg a Bureknél és még arra is volt gondja, hogy vigyünk egy kis virágot a betegnek.

Möci  még mindig nagyon lázas volt, de azért nem volt annyira beteg, hogy ne szegte volna meg a pihenési előírást. Főzött egy finom tárkonyos zöldséglevest apró csirkedarabokkal és készített  túrós palacsintát. Möci megmutatta, hogy Andris (Möci húga, valódi nevén Andrea) milyen hasznát cuccokat hozott Áronnak. Voltak közötte szuper jó ruhadarabok, de szerintem egy picit még mindegyik nagy lenne Áronra.  Vittem fel neki lázcsillapítót. Áron egész este nagyon drága és szófogadó volt. Megfürdött,még egy kicsi olvasott, azután ő is beájult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése