2013. május 20., hétfő

Párkányvadászaton

Már félhétkor felkeltem. Először kimentem gyomlálni, majd elkészítettem a három kávét. Mire Nóra nagyi. Áron és Möci kikászálódtak az ágyból, már az asztalon gőzölögtek a kávék.
Lenyírtam még egy adag füvet és két kis ládában nagyon vizes földre fektettem néhány smaragdfa magot.
Közben a csapat elkészítette a reggelit. Utána kiírtam Béninek a www.ParkanyGyar.hu oldalon található és rendelhető műanyag párkányokat. Áron ultimátumot kapott, hogy most már csináljon rendet az íróasztalánál és tanulja meg a matekot meg a németet. Át is vittem neki a jegyzeteket és még egyszer lemértük a szükségletet. Mivel ezt csak Interneten keresztül lehet beszerezni, megállapodtunk abban, hogy ő holnap fel fog hívni, addig eldönti, hogy kéri-e vagy sem, hogy megrendeljem neki. Béni adott néhány paradicsom palántát és mondta  vigyem át a két kis ládát a magokkal, ő beteszi a fólia sátorba és minden este meglocsolja kútvízzel (amiről tudjuk, hogy klórmentes).
Átmentem Gabikához, mert valamilyen videó átjátszási és lejátszási problémája volt. Feltelepítettünk egy Real Player-t és a Windowsnak megmondtuk, hogy a 3GP kiterjesztésű állományokat automatikusan azzal játssza le.
Visszajövet lenyírtam az utolsó etap füvet, de a vége fele már nagyon elegem volt a vidéki életből. Áron és nagyi ismét elmentek sétálni, Möci pedig elfoglalta magát az ebéd készítésével.
Már két óra is elmúlt, mire ebédre kolompoltak. Áron a vadas kenőcsöt preferálta pirítós kenyérrel, mi meg a paradicsomos káposztát, benne mindenféle húsokkal. Utána túrós palacsinta fahajas porcukorral.
Három fele bejelentettem, hogy 1/2 5-kor indulunk haza, mert akkor még azt hittem, hogy Andrásékat otthon leljük és arra kanyarodva leadhatjuk a boardbag-eket.
Möcivel kimentünk a kertbe. Möci ásott, én pedig gyomtalanítottam és elültettem a Béni féle paradicsom palántákat. Negyed ötkor nagyi nagyon meglepődött, amikor mondtam, hogy 15 perc múlva indulás, mert neki senki sem szólt és főleg senki sem közölte, hogy már ennyi az idő.
Andrásék nem vették fel a telefont, amiből arra következtettem, hogy vagy pihennek, vagy nagyon el vannak foglalva. Ezért azután az érdi kerülő lefújva.
Möci bejelentette, hogy ő szeretné kipihenni a négynapos ünnepet és ezért Dömsödön marad. Így azután hárman indultunk haza. Szerencsésen letettük Nóra nagyit a Maros utcában. Nagyon köszönte a négy napot meg a jól tartást, kényeztetést. Mondtuk neki, hogy akkor ezt meg kell alkalmasint ismételni.
Itthon Emőke engedett be minket, mivel  smaragdfa csíráztatás ügyben neki adtuk a lakáskulcsot.
Áron azonnal elkezdte a pakolást és a leltár írást. Sajnos nem találta azt a papírt, amin rajta voltak az Erdai iskolával kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, ezért felhívtam Gy. Juditot, aki tökéletes ismertetőt diktált le a saját papírjából.
Vacsorára folytattuk a vadashoz készült kenőccsel és a paradicsomos káposztával, de közben későre nyúlt az idő, beállítottuk az ébresztő órákat és lefeküdtünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése