2013. május 14., kedd

Csabival Ellinél

Meghitt beszélgetéssel kezdődött a nap. Áron elmondta, hogy mit olvasott, mert korán ébredt és miket tervez ma a suliban. megosztani a fiúkkal. Szerinte ma jól felkészülten indul el. Ma volt a smaragdfa mag ültetésének második napja. Mint a nyugdíjasok a postás jövetelét, úgy várom az egy hónap elteltét, mert az új módszer szerint körülbelül akkorra ígérik a mag kicsírázását.
Én a fürdőszoba után belemerültem az új 64 GB-s SD kártya tranzakcióba, de Béla egy kicsit lehűtött és azt javasolta,  hogy délig várjak a döntéssel, addig beleás egy picit a dologba. Ez meg is történt és abban maradtunk, hogy próbaképp rendelünk, de nem 10 darabot, hanem csak egyet és annak először megvizsgáljuk a minőségét.

Möci egy kicsit jobban van és le tud jönni reggelizni, de a melegszendvicsre nem volt étvágya. Később orvoshoz is lement, sőt vásárolt is egy pár dolgot.

Ebédre elővettem a mélyhűtőből egy lazac halászlét és bár másra lett volna gusztusom, de végül ezt melegítettem meg. Megtisztítottam a Bénitől kapott kaprot a gyökerétől és előkészítettem az elraktározására.

Délután vettem ki pénzt a falból, mert Áronnak a jövő heti "Erdei Iskola" programjához még be kell fizetnie 15.000.- forintot.
Felmentem Möcihez és egy nagyon keveset angoloztunk.

Ötkor jött haza az iskolából. Eredetileg azt terveztem, hogy vele és Csabival hárman megyünk az Ellihez Pátyra, de mivel Áronnak még nem volt készen a leckéje, jobbnak láttam, ha itthon marad és folytatja a házi feladatát.

Csabit átadtam Ellinek és rögtön mentem ki a kertbe Feri bácsihoz. Amikor meglátom az ő veteményesét, ugyanúgy elrestellem magam, mint amikor a Béniét látom Dömsödön. Részt vettem egy 10 perces mezőgazdasági továbbképzésen. Egy-egy dolgot  fogok belőle a hétvégén hasznosítani. Feri végül megmutatta a négy darab danamid pogácsát, amit a huzikához esztergált. Sajnos az M8-as csavar szorult a befúrt menetben, ezért felpattant a kismotorjára és elvitte valakihez, akinek vadi új menetfúrója volt és mire Elli végzett Csabi pedikűrözésével, már vissza is érkezett a 4 darab danamid pogácsával. Ellivel még kellett egy kicsit vitatkozni, mert nem akart a munkáért pénzt elfogadni.

Itthon fogadtam az utolsó SD kártya vevőjét. Közben S. Laci telefonált, hogy este tudunk e találkozni és egy kicsit beszélgetni. Mondtam, hogy csak egyedül tudok menni, mert Möci még gyengélkedik.

Előbb kikérdeztem Áront a leckéjéből, azután felküldtem Möcihez a fele kupac kaporral és a reggel meghagyott melegszendviccsel és kértem, hogy csináljon rendet a szobájában és nyolckor feküdjön le, én igyekszem haza.

Laciékkal a Közhely-ben találkoztam. Beszámoltam Bristolról, Norciékról és az egész útról. Egy BBQ-s hamburger és egy sör után indultam haza. Áron már természetesen aludt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése