2013. május 11., szombat

A napelem felkerül a huzika tetejére

Nagyon későn ébredtünk. Tíz óra is elmúlt mire beértem a Dabi vegyesboltba az utolsó vekni kárpát kenyérért. A piacon tettem egy szokásos kőrt. Onnan elgurultam a fűnyírót javító szervizhez. A mester egészen jól megjavította a az öreg és beteg fűnyírót. Vettem még a barkácsboltba FBS-t és a villamossági boltban 5 m MTK kábelt a napelem szereléshez. A keresztmetszet méretezésében bizonytalan voltam, ezért a Laci bácsit kérdeztem meg, hogy amit vásároltam, az megfelelő-e.
Áron megkapta a feladatot, hogy készítsen kettőnknek reggelit, én pedig azon nyomban kipróbáltam a frissen szervizelt fűnyírót, hogy helyet csináljak a huzikának a kertben.
Áron készítette reggeli finom és tartalmas volt, ami azért fontos, mert ma úgy néz ki, hogy az ebéd kimarad. Áron egész délelőtt tanult és csak akkor szakította félbe a munkámat, ha valahol a tanulásban elakadt.
A szerelés első feladata az lett volna, hogy a rozsdamentes tartó csavarokat a terv szerint leszabjam és felszereljem a napelem tábla négy sarkára. Már az első lépés nem ment, mivel a két hete vásárolt M8-as orsó menete selejtesnek bizonyult és arra a három önzáró anya sehogyan sem akart felmenni. Nosza átmentem Feri bácsihoz egy M8-as menetmetszőért és a négy darab 95 mm-es orsón újra menetet vágtam.
Gabikáéknál egy kávé mellett tartottam egy rövid úti beszámolót a Bristolban tett látogatásunkról. Ezzel már majdnem elment az egész nap. Összeszereltem a csavarokat és amikor már minden a helyén volt, arra kértem Feri bácsit, hogy jelöljük ki a lukak helyét a tetőn és fúrjuk ki együtt, mert azt egyedül nem biztos, hogy meg tudtam volna tenni. Egy röpke óra alatt fel is került a napelem tábla a huzika tetejére. A szilikonozást és a végleges rögzítést  már egyedül is el tudtam végezni.
Az elmaradt ebéd helyett elég későn jutottunk el oda, hogy megmelegítettem az otthonról hozott levest. Felhívtuk Möcit, akinek felszökött a láza és valamilyen vírusra gyanakszik.
Lefekvés előtt locsolni már nem kellett, mert eleredt az eső.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése