2013. október 19., szombat

alma dömping

Nagyon korán keltünk. Möci készített egy kávét magának és leült a notebokkal, Áron és én gyorsan felöltöztünk, hogy nem sokkal hét után már kint legyünk a piacon a három rekesz almával. Lacival már az elmúlt szombaton megbeszéltük, hogy ha Áron szed almát és kiviszi, akkor Laci segít azt eladni.
Az autóban az úton Áron nagyon kérte, hogy ne neki egyedül kelljen megbeszélni a feltételeket, hanem ketten beszéljük meg Lacival. Segítettem volna ha Laci nem ragaszkodik ahhoz, hogy ő ezért nem kér semmit, ő ezt ingyen csinálja. Végül megegyeztünk a semmibe és még vettünk is tőle egy marék csípős paprikát. Azért sem engedett többet fizetni, mint 100 forintot.

Kicsit bevásároltunk: sütni való szalonna, egy szál csípős kolbász, 30 tojás, egy nagy Ráma margarint mivel holnap szeretném megsütni Norcikám szülinapi diótortáját, újhagymát, a kárpát kenyeret és egy pár citromot.

Reggeli után bele is kezdtem a S.Laci féle célszerszám készítésébe és elég jól haladtam vele.

Délelőtt még   megpucoltam a 30 dkg-nyi diót, amit Áron meg is darált. Közben telefonált Laci a piacról, hogy a rossz hír az, hogy csak egy kg almát sikerült eladnia, menjünk ki a pénzért, a maradékért és a rekeszekért.

Laci elszámolt Áronnal (150 kemény magyar Forintot) és sikerült rábeszélnünk, hogy néhány kilót vigyen haza az asszonynak. A maradékot hazafele sikerült odaajándékoznunk Laci bácsiéknak. Judit ezt nem tűrhette tétlenül és becsomagolt nekünk tíz frissen tojt tojást. Nem olyan egyszerű Dömsödön az élet.

Lacival, aki Fideszes megkonzultáltuk a  kormány legutóbbi adókivetéseit és a huzikába szerelendő riasztó kiegészítő panel technikai részleteit. Áron ott maradt egy kicsit segíteni  körtét darálni.

Este gyorsan megvacsoráztunk. Áron még valami vanília pudingot is kapott a császármorzsa kinézetű és halmazállapotú alma költeményre. Kaja után áron még egyszer felmondta a Toldi előhangját, bemutatta, hogy miket épített legóból és leültünk nézni az X-Faktort, ami most sokkal színvonalasabbnak bizonyult, mint az elmúlt héten szombaton.

Emőke még valamiért telefonált, de megnyugtattuk, hogy Manna nagyon jól érzi magát Dömsödön.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése