2013. október 18., péntek

Autótolvajok megint

Teljesen felborult a bioritmusom. Éjjel 3 és 4 között felébredtem és nem tudtam tovább aludni. Halkan kimentem a konyhába, ettem egy körözöttes szendvicset kolbászkarikákkal és elkezdtem olvasgatni. Möci csak annyira jött ki, hogy megnézze, mit csinálok. Reggel azután úgy bealudtam, hogy még azt sem vettem észre, csak Möci mesélte, hogy Áron rendben elindult a suliba.

Kicsit rendezgettem az íróasztalon, majd levittem az Unicredit bankkártyát a végleges kiiratkozáshoz.
Gondoltam, hogy mielőtt Áron hazaér az iskolából, elkezdem a készülődést az induláshoz. Le is vittem az autóhoz az első megtelt kosarat és első meglepetésemre nem nyílt a csomagtartó. Próbálgattam nyitni a hátsó ajtókat is, de azok sem nyíltak. Ekkor még  arra gondoltam, hogy talán a gombelem merült le a kártyában, ezért felmentem a második kártyáért.

Sajnos a második kártyával sem jártam sikerrel. A második meglepetés az volt, hogy a bal első ajtót viszont nyitva találtam.

Amikor beültem már kezdett körvonalazódni a történet. A vezető ülés ugyanis 10-15 cm-rel hátrébb volt tolva, mint ahogyan az nekem kényelmes és a sebességváltó 1-es fokozatba volt kapcsolva, amit és sose szoktam úgy hagyni, mivel a kézifék automatikusan behúz, amikor a motor leáll. Amikor indítani próbáltam, akkor azt közölte a rendszer, hogy nem érzékeli az indító kártyát. Ekkor már gyanakodtam, hogy illetéktelen személy buherálta az autót.

Felhívtam Dénes János urat (Renault szerviz Munkafelvevő), hogy elpanaszoljam a történteket. Ő azt javasolta, hogy valahogyan juttassam be az autót a szervizbe. Ha akarom, akkor ő felhívja azt az autómentőt, akivel a szerviz szerződéses kapcsolatban áll.

Tíz percen belül hívott az autómentős és közölte, hogy egy bő félóra múlva itt lesz.

Közben Dénes úr ismét hívott, hogy az autómentőst átmenetileg leállította és egy szakemberrel öt percen belül itt lesz és megnézik az autót. Hamarosan meg is jöttek és pillanatok alatt megállapították a tényt, hogy el akarták lopni az autót. A vezető felőli ajtóból kiszerelték a zárhengert, ezzel nyithatóvá vált az ajtó. Utána beülve először deaktíválták az eredeti indító kártyát, majd megpróbálták elindítani az autót, de szerencsémre nem tudtak megbirkózni a rablásgátlóval.  Elmondta, hogy milyen forgatókönyv várható, majd elbúcsúzott. Az autómentős megjött és majdnem egy órát próbálkozott, de sikertelenül, mert a kormányzott kerék teljesen be volt tekerve és a kormányzár is bezárt. Mondta, hogy így nem meri felvonszolni az autót, mert annak csak az első  futómű látná a kárát, ezért felhívott egy másik autómentőst, akinek daruja van.

Közben elpanaszoltam a történteket Beke Palinak, hogy már éppen készülődtünk indulni Dömsödre, amikor kiderült, hogy el akarták lopni az autónak és most  menetképtelen. Pali azonnal felajánlotta az autóját, mondván, hogy a hétvégi közlekedését majd megoldja tömegközlekedéssel. Lám, nemcsak tolvajok vannak, hanem jó emberek is.

Pali rögtön lehozta a kocsi kulcsát és elkezdtünk bele pakolni. Még Mannát is beköltöztettük az autóba. Möci még felment az autó forgalmijáért és már indultunk is. Éppen jókor, mert közben megérkezett a darus mentő és nem szerettem volna végignézni, mi történik a beteg autónkkal.

Pali megmutatta, hogyan működik a riasztó és elmondta, hogy mik az autója hiányosságai. Az autó valóban egy kicsit szakadt volt, de mi nagyon örültünk neki.

Nekilódultunk és a TESCO-t is kihagytuk és csak a halmi hentesnél álltunk meg először. Vettünk egy grillcsirkét vacsorára és néhány libaszárnytőt a vasárnapi levesbe. Ezután már csak a Bureknél álltunk meg.

Dömsödre érve rögtön észrevettük, hogy Zoli bácsi rendesen lenyírta az utcára néző sövényt. Sajnos a smaragdfa csemete nem mutatott túl jó képet. Lehet, hogy a Gazdagréti lakásban kellett volna az első télen teleltetni.

Az első unicum után befűtöttünk a lakásba, begyújtottunk a cserépkályhába és bekapcsoltuk az inverteres klímát fent, amitől nagyon rövid idő alatt lett meleg.

Áron befejezte a lecke írást és meg is mutatta. A matek házi feladatán el is ájultam egy kicsit, mert bár nem volt könnyű, mégis hibátlanul megoldotta.

Möci bekapcsolta a szaunát és nekiveselkedtünk a grillcsirkének. Vacsi után szauna, majd kezdődött az X-Faktor. Ma sokkal érdekesebb volt, mint a múlt héten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése