2013. október 11., péntek

Miskolc - Budapet - Dömsöd

Nem mondhatnám, hogy túl korán ébredtünk. Egy kis lustizás után először Möci ment le a nappaliba, hogy ne maradjon le az első kávézásról.

Péterék feltettek egy nagy serpenyő zöldpaprikát sülni és a tetejére ütötték a sok tojást. Ilyen rántottát még nem ettünk. Nagyon bereggeliztünk, finom volt, otthon mi is ki fogjuk próbálni.
Közben befutott Judit húgom is. Ők is összeismerkedtek Möcivel és Judit invitált, hogy alkalmasint látogassunk el hozzá Mályiba.

Andinak ma egy kirándulása volt a Bükkben a tanári karral. Péter viszi oda a BMW-vel. Együtt indultunk el és mi úgy készültünk, hogy onnan mi már nem jövünk ide vissza, ezért összepakoltunk és Petitől, Andi anyukájától is elbúcsúztunk.

Hamar kiértünk a kirándulás színhelyére. A zeneiskola tanárai kedvesek és vendégszeretők voltak. Pálinka, juhtúrós lángos, Unicum  és egyebek. Egy idő után elbúcsúztunk, hagytuk őket bulizni.

Visszafele Péter részletesen bemutatta a Bükkszentkereszt - Bükkszentlászló közötti rally pályát. Bár normál autóval mentünk, Péter nem tudott ellenállni rally-s múltjának és úgy vezetett, hogy én folyton kerestem a fékpedált. Elvitt minket a Függőkertbe, ami hibátlan látványosságnak volt rendbe hozva.

Amikor kitett minket Miskolc belvárosában, nyakunkba vettük a várost és amit csak tudtam megmutattam Möcinek. Sok részletet meséltem az ott eltöltött időből.

Beültünk a Miskolc Cafe-ba egy kávéra. Végül jóval fél kettő előtt kiértünk a Tiszai pályaudvarra és felültünk a vonatunkra.

Két óra múlva Keleti pályaudvar - Metró - 139-es busz és már otthon is voltunk. Áron örült az érkezésünknek.

Hamar bepakoltunk mindent az autóba. Áron és Emőke volt megbízva Manna bezsuppolásával és ötkor már úton voltunk Dömsöd felé. A TESCO-t kihagytuk, de Szigetszentmiklóson bevásároltunk az ALDI-ban. Szigethalomnál még beugrottam a henteshez. Vettem  egy egész grillcsirkét és csirkemellet. Az egy szál árva virslit a boltos csak úgy ráadásnak adta.

Már sötét volt, amikorra megérkeztünk a bázisra. Áron segített a kirámolásban. Manna örült, hogy végre kiengedtük a rácsos dobozából. Én a vacsorához készítettem a tcacikit. Megmelegítettem a grillcsirkét és nekiláttunk az evésnek. Ahhoz már mindenki fáradt volt, hogy bekapcsoljuk a TV-t, inkább korán lefeküdtünk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése