2013. október 24., csütörtök

Halloween tök

Még tegnap este megígértem Áronnak, hogy ma reggel autóval viszem be a suliba, ne menjen már úgy a tömegközlekedésen mint egy málhás szamár. A hátán az iskolatáska, mint hátizsák, a mellén a tornacucc, hátizsákként felkötve és a kezében az ugyancsak súlyos halloween tök.

Autóval sem értünk be gyorsabban, mint ahogyan Áron szokott beérni busszal és villamossal és közben még mindenki elől kapkodnom kellett az autót, hogy össze ne törjék. Egyre kevésbé szeretek a városban autózni.

Onnan kivittem az autót a Posta Lacihoz, hogy cserélje ki a kopott gömbcsuklókat és vigye el műszaki vizsgára.

HÉV-vel és a 4-es villamossal jöttem haza. Az Újbuda központnál bementem az Alle Plázában a Libri könyvesboltba, mert azt jelöltem meg a Bookline-on vásárolt könyv (Rumini az Artúrnak) átvételi helyeként. Abszolút nem vagyok késésben, mert, ha jól emlékszem ma este jön a csomagokért a bristoli futár. Maga a könyvesbolt tágas, szépen berendezett és könyvolvasót csalogató. Jó volt oda bemenni.

Utána bementem a Fehérvári úti piacra, ami nem csupán kellemes hely, de ott olcsón is lehet vásárolni. Először is bekaptam egy sült kolbászt mustárral és egy serclivel. Utána kávé, majd  vettem lila hagymát, fokhagymát és petrezselymet.

Möcivel lementünk a barkácsboltba, hogy a konyhai lámpatest szereléshez megvegyük a megfelelő csavarokat. Utána még beugrottunk a CBA-ba, hogy vegyünk vacsorára csirkemellet és valami nasit.

Laci hívott, hogy a Tamás 60. szülinapját  nem tudjuk-e keddnél korábban ünnepelni, de nekünk keddig olyan sűrűn be vannak táblázva a napjaink, hogy kedd előtt semmiképpen nem tudnánk menni. Maradt a kedd.

A futár is hívott, hogy este milyen későn jöhet a Norci féle csomagokért , mert elcsúszott időben. Mondtuk, hogy akár este 10-11 között is jöhet.

Itthon Möci nagyban sütötte Áronnak a holnapi halloweeen bulira beviendő almás pitét. Miközben én leültem megválaszolni a leveleimet és megírni a blogelmaradásaimat.

Közben megjött a 7"-os tablet, amit tévedésből rendeltem meg és most el kell adni. Möcivel kipróbáltuk és nagyon mokány kis tablet. Jól mutattak rajta Möci rajzai, de azt mondta, hogy neki is jobb lenne egy 10"-os, viszont nem szükséges, hogy SIM kártya fogadóképes legyen mint ez. Azonnal feltettem az aprod.hu-ra  30.000-ért.

Áron azzal jött haza, hogy a "Tájékoztató" füzetét bent felejtette az iskolában. Haragudtam érte, mert ez előrevetíti az összeszedettségének a fellazulását. Elmondtam, hogy mennyire neheztelek ezért, de remélem, hogy holnap megkeresi.

Áron bepakolta a kis bőröndbe az Egerbe viendő cuccait és gondosan készített róla egy leltárt.

Finom vacsorát raktunk össze. Volt abban sajtos csirkemell a sütőben és rántott karfiol a fritőzben, meg sült krumpli is. Mindehhez majonéz és a savanyúság. Átjött Emőke is Mannával és négyen ültük körül az asztalt a vacsoránál.

Nem sokkal vacsi után megjött a bristoli futár. A Rumini könyvet betettük a diós dobozba és a hűtőből elővettük a becsomagolt tortát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése