2013. október 22., kedd

zárhenger

Áron reggel mintaszerűen kelt és öltözött. Ünneplő ruhában ment az iskolába, miközben a szülei még lustiztak. Időben elindult és a puszinál még szólt is, hogy mi még aludjunk egy kicsit.

Én hamar felkeltem, mert le kellett mennem tejért és vajért. Közben persze rögtön konstatáltam, hogy az autó, bár szinte nyitott bal első ajtóval, de épségben megvolt.

Hamar elkészítettük a reggelit és én indultam Budaörsre, hogy körbejárjam, mit tehetek az autó 100 %-os biztonságáért. Ott landoltam, ahol annak idején a rablásgátlót szerelték be. Elmondtam, hogy ez alkalommal az akadályozta meg az autó ellopását. Az autót azonnal kezelésbe vették és pillanatok alatt megoldották, hogy a bal első ajtó is zárható legyen és még az itthon elkeveredett rablásgátló mágnesét is kipótolták.. A baj csak az volt, hogy zárhenger nélkül egy tolvaj számára nem nagy kihívás kinyitni ezt az ajtót. A főnök megígérte, hogy tesz egy kőrt és megpróbál segíteni egy zárhenger  beszerzésében, akár bontóból is. Az fontos szempont volt, hogy legyen hozzá kulcs, mert anélkül egy lemerült akku esetén, csak a szélvédőn keresztül lehet bejutni az autóba. Azt kérte, hogy előlegezzem le a zárhengert és hívjam fel 12:00-kor, addig talán többet tud mondani.

Mielőtt hazajöttem volna, elugrottam a TESCO-ba. Teletankoltam az autót és előttem állt a nagy feladat: legalább 6000.- forintért kell vásárolnom, hogy az 1000.- forint kedvezményt tudjam érvényesíteni. Ez nálam általában nem szokott nagy problémát jelenteni, mivel egy literes unicum, egymaga 5000.- forint körül van. De most még ezt sem kellett bevetnem. Tej, sör, lazac gerinc, leveszöldség, meg néhány apróság és már meg is volt az adag. Érdeklődtem  a LED diszkont üzletben, hogy mennyibe kerül egy legalább 20 Wattos LED reflektor mozgásérzékelővel, mivel ez is benne volt az autó őrzési tervében.

Itthon nekiláttam a lazacgerinc előkészítésébe. Feltettem főni és beleaprítottam a megtisztított, meghámozott és feldarabolt zöldségeket. Mire Möci lejött, már minden fűszer is benne volt a "Zöldséges lazacleves"-ben. Möcinek nem volt egyéb dolga, mint kóstolgatni és korrigálni a leves fűszerezését.

Pontban délben felhívtam a műhelyt. A főnök közölte, hogy minden megvan, mehetek a szerelésre. Összeraktam a szerelésemet a gyogyóra, hogy onnan már ne kelljen újra hazajönnöm és indultam.

Az ajtó zárat semmi perc alatt összerakták. Újabb 27.000.- forinttal soványabb lettem, de újra egy teljes értékű autóval távozhattam.

A gyogyóról egyenesen haza. A már teljesen megfőtt lazacokat kiemeltem a levesből és elkezdtem készíteni a lazackrémet. Lefejtve a gerincről a puhára főtt lazac húsokat, só, bors, vegeta, majonéz, mustár és citrom került még bele, majd egy villával teljesen péppé kevertem.

Möcivel ebédre megettünk egy-egy tányért, most kitalált lazac levest, ami nagyon finomra sikeredett.

Ebéd után lementünk Mannáért a kutyafuttatóra. Manna azonnal előkerült, de olyan szép idő volt, hogy esze ágában nem volt hazajönnie.

Nem sokkal később hazaérkezett Áron és megjöttek a fiúk is a német gyakorlásra. Az olvasmányok fordítása szinte hibátlanul ment, ezért megérkezett a jutalom almás pite, viszont a 20 szavas szódolgozat olyan rossz lett, hogy mindhármuknak 1-est adtam rá és a jövő órára ez mind megtanulandó.

Este átjött Emőke és a lazackrém nagyon ízlett neki. Később leültünk négyesben kártyázni. Először ri-ki-ki-ztünk, de utána a Digit nevű társasjátékot játszottuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése