2013. október 31., csütörtök

Négyen megyünk Dömsödre

Későn keltünk és természetesen még későbben reggeliztünk. Én szinte egész délelőtt az Ariston gázkazán eladásával foglalatoskodtam és bár közel húszezer forinttal olcsóbban kínálom az Interneten, mint az üzletekben kapható legolcsóbb ár, mégse rohannak érte megvenni.

Tamásnak végre sikerült egy rövid időre felugrania. Nagyon örült a pót ajándéknak (12 W-os E 27-es meleg fehér fényű LED izzó) és a diótortánkat is megkóstolta. Azt nem mondta, hogy finomabb, mint az amit ő sütött, de azt igen, hogy a versenyben egy méltó ellenfél.

Möci felment rajzolni és engem bízott meg az almák terítésével. Sikerült sokat megmenteni az enyészettől. Vittünk fel a Beke Palinak egy jó adagot és  Katikának is küldtem pár szemet.

Átnéztük Möcivel a legutóbbi angol brushup-ban tanultakat.

Kettő után megmostam és megtörölgettem 25-30 szem almát, hogy a csoportnak is vigyünk be halloween-re. A brushup most valamiért kisebb létszámú volt a szokottnál. Valószínűleg azért, mert az iskolákban őszi szünet van és lehet, hogy sokan elutaztak gyerekeikkel, unokáikkal. A kisebb létszám miatt nagyon jó volt és az alma is nagyon ízlett mindenkinek.

Már kezdett sötétedni, amikor elindultunk busszal hazafelé. A buszon találkoztunk Ági nénivel, akivel jól elbeszélgettünk Áronról és az iskolák közötti különbségekről. Otthon mindenki készülődött az útra. Levittem a cuccokat a kocsiba. Emőkével betettük Mannát a hordozó kalitkájába.
Szóltam Ilinek, hogy amíg mi csomagolunk jöjjön még le egy nagy adag almáért.
Négyen indultunk Dömsödre. Az első állomás Szigethalom Hentes bolt volt. Virslit és darált húst vettünk. Utána még visszakanyarodtunk a TESCO-ba. Tarja, pékárú, unicum, sok kefir és  macskaeledel került a bevásárló kosárba.
A TESCO parkolóban végre sikerült bekapcolni a dömsödi fűtést.

Még meg kellettálnunk a Zöldséghalomnál sárga- és fehérrépáért, meg vettünk egy fej karfiolt és magunkhoz vettünk két gyümölcsrekeszt ráadásnak.

Manna már kiskunlacházánál elkezdett nyávogni, hogy mikor érünk már Dömsödre. Útközben még felhívtuk Áront és Nóra nagyit. Nagyon jól érzik magukat Egerben és Áron már most panaszkodik, hogy milyen rövid az őszi szünet.
Megálltunk még a bureknél. Möci bement pékárúért, én meg a szomszéd zöldségesnél

Már éppen beparkoltunk a kertbe, amikor Péter telefonált Szentendréről, hogy megvan-e még a Tablet. Megnyugtattam, hogy megvan, sőt már egy új IGO is került rá, de most nem vagyunk elérhetők Budapesten és így legelőször csak vasárnap vagy hétfőn kerülhet sor az üzlet lebonyolítására.

Emőke és Möci segítettek kipakolni. A házban jó meleg fogadott minket. Megittunk egy-egy unicumot (Emőke szívesebben itta a körte pálinkás unicumot).

Vacsorára Möci virslit és császárszalonnát sütött. Már későre járt, ezért TV-t se néztünk. Kijelöltük Emőkének a hálóhelyét, bekapcsoltam neki az inverteres klímát, azután mi is lefeküdtünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése