2013. október 28., hétfő

veszekedés

Jól kialudtuk magunkat. Reggelire a bacon szalonnára sütöttem két tojást és azt a saját készítésű savanyúval ettük.

Leszaladtam a CBA-ba és megvettem az estére szánt buffallói csípős csirkeszárnyhoz a szárnyakat és 2 liter fritőz olajat. Vettem egy üveg díszcsomagolású (Mága Zoltán által ajánlott) Egri Bikavért. Gondoltam, hogy a mellette fekvő Mága Zoltán CD az a borhoz jár. Kiegészítettem az itthoni unicum készleteinket, nehogy már Péterék az Olasz út előtt valamiben is hiányt szenvedjenek. A pénztárnál egy kicsit meglepődtem, amikor láttam, hogy a CD-re beütött a pénztárgép 1999.- forintot. Mondtam is, hogy én azt hittem, hogy az a borhoz jár, mivel mellette nem volt külön a CD-re semmilyen ár feltüntetve. A pénztárosnő mondta, hogy ő csak leolvastatta a géppel a vonalkódot és a gép ezt adta hozzá. Gondoltam, hogy még egy mondatot megér a téma és kértem, hogy a vezetővel hadd váltak már néhány szót. Kihívták a vezetőt, el is mondtam, hogy mit gondolok erről, mire ő: Margitkám, mondtam már, hogy a Mága CD ingyen jár a Mága Egri Bikavérhez. 2000.- forint zsebbe vissza, 1 kemény magyar forintot kerestem a bolton.

Itthon Péter hívott telefonon, hogy komplikációk léptek fel a milánói úttal kapcsolatban, mert Kriszta lányukat nem engedték ki a kórházból, ezért nekik kell a reptérről odatalálniuk és nem tudnak a délutáni IC-vel hozzánk jönni és nálunk aludni. Valószínű, hogy egy éjszakaival jönnek Budapestre és Transzferrel mennek hajnalban a reptérre. Ott majd autót bérelnek, de a navigációban, amit kapni fognak, nincs még olasz térkép.

Na gyorsan Béla átküldött egy IGO-ba való friss olasz térképet és egy POI állományt. Amint megkaptam küldtem tovább és próbáltam kiokosítani Pétert az IGO-val kapcsolatban.

Möci megpályázott egy állást, ami nagyon jól feküdne neki. Természetesen segítettem a pályázati levél és az önéletrajz megírásában, de mire a kész anyag korrektúrájára érkeztünk, sértette őt a hibák egy részének a kijavítása, mert azt már szőrözésnek vélte.

Közben én több dologgal is foglalatoskodtam. Először is kiöntöttem a már fekete régi olajat a fritőzből és megpróbáltam a fritőzt alaposan kitakarítani.
Arra is figyeltem, hogy Péternek minden működjön az IGO-n és közben átküldtem Csabinak egy anyagot, hogy mire kell odafigyelnie ha Kínából szeretne micro SD kártyákat vásárolni és hogyan lehet megállapítani egy SD kártyáról, hogy hamisítvány (vagy ahogy a szakma nevezi "fake") és nem tudja teljesíteni az ígért paramétereket.

Möci feltálalta a zöldséges pulykanyak levest és a tegnapi szalonnás csirkemáj maradékát. Utána egy-egy szelet diótortát ettünk vanília fagyival.

Még együtt ebédeltünk, de ebéd után elkezdődött a veszekedés azon, hogy neki senki nem segít a Jó Istenen kívül. Én úgy éreztem, hogy az egész napomat csak azzal töltöm, hogy mindenkinek segítsek, többek között neki is, ő pedig úgy, hogy egyedül hagytam küszködnie a problémákkal.

Délután Skype-on beszélgettem Norcival. Azt mondta, hogy megkapták a küldeményt. Arti nagyon örült a diótortának, amiből már alig van egy kevés, de a Samó féle dió penészes volt kívül. Remélem, hogy belül nincs semmi baja. Minden esetre, ezentúl midig kiteregetve fogjuk megszárítani, mielőtt dobozba zárnánk. Úgy tervezik, hogy jövőre április 5. és 20. között lesznek családosan Magyarországon, mert ott a suliban ez a tavaszi szünet. tavaszi szünet.

Hat körül hívtam a Nóra nagyit. Éppen vacsoráztak és arról számoltak be, hogy nagyon jól érzik magukat. Áron csak annyit mondott, hogy 3 órát úszott lent a medencékben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése