2013. október 23., szerda

Normafa

Reggel tiszta erőből lustálkodtunk. Emő és Áron nélkülem reggeliztek, mert én még kilenc körül horkoltam.

Elhatároztuk, hogy felmegyünk a Normafához egy kicsit kirándulni, piknikezni. Felhívtuk a Nóra nagyit, hogy van e kedve velünk tartani. Örült az invitálásnak. Az időpontot illetően inkább Emővel értett egyet, aki 11 körül szeretett volna indulni, míg én tízkor. A lusták győztek.

Möci készített szendvicsnek valót. Ebből az alkalomból felavattuk az évek óta a szekrényben őrzött piknik hátizsákot. Tettem be egy lapos kis unicumos tartályt, de sajnos csak két személyre, mivel Áron és én nem ihatunk.

Én is megreggeliztem. A lazackrém ugyanolyan finom volt mint tegnap. Viszünk belőle a nagyinak is egy kis kóstolót.

3/4 11-kor el tudtunk indulni és negyedóra múlva már a nagyit is felvettük. Az idő zseniális volt. Felfele menet láthattuk, hogy szinte az egész város megy kirándulni. Parkolóhely egy darab se, de szerencsére egy mellékutcában le tudtunk parkolni.

Áron szerette volna, ha egyre járhatatlanabb utakon menni, de belátta, hogy az  a nagyinak nem lenne jó. Végre letelepedtünk egy napsütötte réten. A pokrócot kiterítve elkezdődött a déli tízóraizás. A lányok (nagyi és Emő) unicummal indítottak. Utána lazackrémes szendvics kemény tojással és csípős paprikával. Magunknak hoztunk sört, de a buborékos ásványvizet bent felejtettük a leparkolt autóban. Áron ezen (kicsit joggal) annyira megsértődött, hogy pityeregni kezdett. A nagyi hamar eloltotta a tüzet, mert elővette a pénztárcáját és elmentek venni üdítő italt.

Áron el-el mászkálva fotózással is próbálkozott, de az LF kártya néha inicializálási hibát jelzett.

Később megjött Emőke, három vénkisasszony jellegű barátnőjével. Örültem neki, hogy ő teljesen elütött a barátnőitől.

Amikor már kezdett hűvösödni, elindultunk hazafele. Először Nóra nagyit vittük haza. Nála szerettük volna megnézni a pincéjében a nekünk felajánlott mélyhűtő ládát, hátha jól tudnánk használni Dömsödön. Le is mentünk vele a pincébe, de ott már nem volt semmilyen mélyhűtő láda. Szerintünk a nagyi azt már odaajándékozta valakinek, de ezt időközben már elfelejtette. Nem baj, mert a szándék a díjazandó.

Itthon megettük a maradék zöldséges lazac levest és Möci még nekiállt pizzát sütni.

Áron lement Emőkével a kutyafuttatóra megkeresni a Mannát. Utána megfürdött és jelentkezett Möcinél a pedikűrre.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése