2013. október 30., szerda

Pölös temetése

Reggeli ébredésnél kérdeztem Möcit, mi lenne a véleménye arról, hogy kimenjünk Pátyra az Ellihez. Nevetett, mert mint mondta neki is éppen ugyanez jutott most az eszébe. Ezek szerint nekem már nincs egy önálló, saját forrásból eredő gondolatom. Én már csak olyan dolgokra gondolhatok, amire a Möci is gondol? Ez borzasztó.

Gyorsan megreggeliztünk. összekészülődtünk és 9-kor már az Ellinél is voltunk.  Elli először Möcivel végzett, azután az én patáimat pedikűrözte ki. Mind a ketten szeretünk ott lenni, mert Elli végre egy olyan ember, aki soha nem szomorú, soha nem panaszkodik, mindig tele van vidámsággal, jókedvvel.

Onnan hazafele beugrottunk Száki Sanyihoz, akinél már nem volt ilyen jó a helyzet. Teljesen összecsaptak a feje fölött a hullámok és azt se tudja, hogyan másszon ki alóluk. Próbáltam felajánlani, hogy segítünk, de nem tudta megmondani, hogyan tudnánk neki segíteni.

Onnan beugrottunk a szemben fekvő cukrászdába és megittunk egy kapucsínót és egy presszó kávét.

Hazafelé bementünk a LED Diszkont boltba, ami a TESCO parkolójában van. Vettünk néhány erősebb (5 W-os) LED lámpát és egy LED szalagot, amilyent még soha nem szereltem sehova. A 12 W-os LED lámpát, amit Tamásnak szántuk szülinapjára azt nem ott vettük meg, hanem bementünk érte Budaörsre, mert ott olcsóbb volt.

Itthon azután fel se jöttünk a lakásba, rögtön elmentünk a kínaiba ebédelni és csak ebéd után mentünk fel és kicseréltük a Möci konyhájában a 3 W-os LED-eket az 5 W-osakra. Bár még sütött a nap, de az már látható volt, hogy majdnem kétszer olyan jól világítanak.

Arra már nem is maradt időm, hogy egy szelet diótorta mellett kávézzunk, mert rohannom kellett a Pölöskei Béla temetésére és már csak húsz percem maradt, hogy odaérjek.

A Bartók Béla úti urnatemetőben sok régi (1970.1985) kollégámmal pont egy ilyen szomorú alkalommal kellett összetalálkoznom. Utána javasoltam, hogy alkalomadtán jöjjünk össze egy vidámabb eseményen.

Örkényi Boldi hozott haza és ő is jó ötletnek találta, hogy egyszer majd összejöjjünk.

Délután még felmentem Möcihez, Ő ingeket vasalt én meg csak meséltem neki a temetésről. Hívtuk Tamást, hogy jöjjön el a pót ajándékért, de nem tudott jönni, mert nagyon dolgozott.

Laci invitált, hogy szombaton menjünk el Székesfehérvárra az MTK-Felcsút focimeccsre. Először is nem vagyok oda fociért, másodszor, mi akkor éppen Dömsödön leszünk és legfőképp én ezt nem is tartom jó ötletnek, mert az egészről az a véleményem, hogy egy politikai töltetű provokáció.

Möci este elment a barátaival Érdre és csak tíz után jött haza.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése