2013. október 14., hétfő

20000 km-es szerviz és balhé a házi feladat körül

Áron nagyon rendesen ébredt és 7:11-kor már jelentette a készültségi fokát és indult is. Én csak reggeli után szedelődzködtem . Vittem az autót Posta Lacinak a rendszeres szervizelésre. Most van az autóban 75000 km. Kilencre értem oda és visszafele egy óra hosszat tartott a tömegközlekedéssel az út. Azt mondta, hogy kora délutánra várható, hogy készen lesz az autó, de előtte még telefonál. Délben telefonált is, de a hír nem volt túl jó. Két hét múlva lejár az autó műszaki vizsgája. Csupa öröm az élet, főleg, ha autója van  az embernek.

Gyorsan felkutattam dömsödi barátunk telefonszámát, mivel ő korábban azt ígérte, lehet, hogy tud segíteni a huzika vontathatóságában, amikor az autónk legközelebb fog vizsgázni. A felkutatása nem volt egyszerű. Én csak azt tudtam, hogy hol van a házuk Dömsödön. Felhívtam a biztonsági szolgálatot, hogy ha van szerződésük, akkor a cím alapján adják meg a nevét és a telefonszámát, mert gyanús alakok vannak a nyaralója környékén. Adatvédelmi okokból nem adhatják meg az elérhetőségét, de ha kívánom, akkor erről telefonon értesíthetik és ha kívánom, akkor megadhatják neki az én elérhetőségemet.

Ezen nyakatekert módon sikerült, hogy nem ő, de a testvére visszahívott és jó megérzéssel mondta, hogy bizonyára nem őt, hanem a bátyját keresem. Ha így van, akkor ő megadja a bátyja elérhetőségét.

Ilyen tekervényes úton végül sikerült elérnem Lacit, aki megígérte, hogy utánanéz, miképpen tudna segíteni és amint tud valamit visszahív.

Möci közben készített valami finomat a gombából és a csirkemellből. Nekem kiadta a feladatot, hogy minden ruhaneműt rakjak el a helyére. Én elvégeztem és a főzésben is igyekeztem besegíteni, de csak arra volt időm, hogy gyorsan bekapjak belőle egy pár falatot és már indultam is volna az autóért, amikor Áron hazaért a suliból. Eldicsekedett a PowerPoint bemutatóért kapott ötössel, de én már rohantam.

Egy fegyvernek látszó tárggyal még be kellett mennem a bankba, hogy a 20.000 km-es szervizt ki tudjam fizetni. Felvettem a pénzt az ATM-ből és egy órát mentem a tömegközlekedéssel. Öt óra helyett csk 1/4 6-ra értem oda. Oda úton  egy Göthe verses kötetet lapozgattam, hátha kedvem támad egyet-egyet megtanulnom belőle.

P. Laci azt mondta, az autó rendben van, de vizsgára csak egy kormány összekötő gömbcsukló és egy másik cseréjével mehet, ami további 25.000.- forint.

Amikor hazaértem Áron és Emő önfeledten Capitaly-ztak, miközben Áronnak nem volt rend a táskájában, elfelejtette felírni a ma kapott leckéket és holnapra se volt készen a leckéjével, felkészülve pedi egyáltalán nem volt.

Először kértem, hogy tartson egy bemutatót a sikeres Power Point-ban készített anyagból, utána pedig határozottan kértem megmutatni a házi feladatát.

Möci érezte, hogy ludas a dologban, de az volt a véleménye, hogy én túlságosan szigorú vagyok Áronhoz, mert ő még csak egy gyerek. Hamar fel is menekült, hogy ne legyen részese a konfliktusnak.

Áront határozottan megkértem, hogy fejezze be  a házi feladatát, javítsa ki a benne talált hibákat, rámolja be órarend szerint az iskolatáskáját, jöjjön ki vacsorázni és utána azonnal feküdjön le, mert lassan két órát csúszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése