2013. október 17., csütörtök

Norcikám 38 éves

Csak kettesben ébredtünk, mert Áron a Nóra nagyinál aludt. Möci lement tejért és pékárúért. Elkezdtem készíteni a reggelit és közben odaettem a dupla falu fazekat melegedni, hogy a beleszáradt diótorta mázat felhasználva a hétvégén tudjuk újra használni amikor a Norci szülinapjára készítjük az új dió tortát.

Reggelire sült virsli volt tükörtojással és a kakaós mázból készült kávés kakaóval. Hogy ne keltsem fel Norciékat, csak e-mailben köszöntöttem fel 38-ik szülinapján. Jövő héten megy a futárral a csomag, ha addig megjön a könyv, nem felejtjük elhozni Dömsödről a Samó féle diót és sikerül a hétvégén megsütnünk a diótortát.

Reggeli után rajzos beszámoló keretében eldicsekedtem Möcinek néhány régi és egy újólag kitalált konstrukciómmal. Az újat a S. Laci kapujához készítettem, mert Laci nem bízott a fémragasztásos technikámban.

Möci lement Emőkével, levitték a Mannát a kutyafuttatóra. Lelkére kötöttem, hogy csak úgy menjen le, hogy ott közben tanulja az angolt.

Nóra nagyi telefonon beszámolt, hogy Áron milyen drága fiú. Mondtam neki, hogy nekünk is sok örömünk van benne, de sajnos rossz géneket örökölhetett tőlem, mert nagyon szétszórt és rendetlen.

Száki Sanyi rossz hírrel hívott, miszerint az almánktól nem tudunk gazdaságosan megszabadulni a pálinka főzéssel, mert 100 kg-ból csak 1-2 liter jön ki és a munka sok vele. Azért mi nem adjuk fel, mert itthon almából túl sok van, pálinkából pedig túl kevés. Emlékszem, hogy amikor fiatal koromban olvastam a Remarque regényeket, abban nagy előszeretettel mindig Calvadost ittak.

Ebédre bekaptunk egy tányér karalábé levest. Utána én mégy egy tányér krumplis tésztát sült virslivel savanyúval. Emő és Emőke csak sült virslit ettek a leves után.

Kettő után indultunk a brushupra. Möci és Emőke elérték a 14:13-kor induló 153-ast, de én csak a következőt.

A brushup nagyon jó volt. Olyan jó volt az a másfél óra, hogy szinte elröppent. A társalgás közepette meghívtam a ki csapatot Dömsödre egy kajálásra, aminek a körete a saját találmányú hagymás alma lenne.

Hazaérve megígértem Emőkének, hogy készítek egy fínom kőrözöttet. Ehhez be kellett ugranom a CBA-ba egy kis juhtúróért és tehéntúróért. A körözöttet, szinte húsz perc alatt elkészítettem és így négyesben egy nagyon finomat vacsoráztunk. Fokhagymás pirítós, rajta körözött és sprotni, hozzá citromos mézes tea.

Egy ilyen közös vacsora alatt nagyon jó érzés, hogy ilyen jó családom van.

Vacsi után Emő lelépett az barátaival az Érdi buliba. Emőke még egy picit kikérdezte Áront a Toldi-ból.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése