2013. október 8., kedd

Készülődés a matek versenyre

A reggelihez leszaladtam tejért és vajért és amíg Möci a konyhát varázsolta vissza eredeti állapotába, addig elkészítettem a reggelit.

Leszereltem a függönyt, amit Manna leszakított, hogy Möci visszavarrhassa a görgő klipszeket. Nagy rendcsinálásba kezdtem az éléskamra barkács szekciójában.

Elolvastam a leveleket és jövő hétfőre bejelentettem Posta úrhoz a Scenicet az aktuálisan időszerű szervizre.

Kicsit pótoltam a blogbejegyzésekben, de mindent csak lazán.

Délután kimentem Budaörsre és mivel ma már nem kellett gyogyóra mennem, csak fizikoterápiára ezért előbb megvettem a 2 darab gyertyafoglalatú (E14-es) LED lámpát Gabikáéknak és 2-őt magunknak és csak utána mentem a fizikoterápiára.

Hazajövet megettem Emőke nyugger levesét. Annak a szakácsnak, aki ezt készítette, szívesen főznék egy lebbencslevest, megmutatva, hogy azt is lehet jól készíteni és az is lehet jó ízű, mert ennek se íze, se bűze nem volt. Felháborító, hogy valaki ennyire ne tudja a saját szakmáját.

Közben hazajött Áron és azzal a kéréssel állt elő, hogy ma kivételesen ne németet gyakoroljunk, hanem készüljünk a pénteki Bólyai matekversenyre, amit a Bálinttal és az Olivérrel már megbeszélt.

Möci négy előtt tíz perccel szólt, hogy segítsek bejelölni a konyha mennyezetén a világítótest két furatának a helyzetét. Sok időm nem maradt erre, mert négyre vártam az ikreket.

Amint megjöttek a fiúk nekiláttunk a 2012-es Bólyai matek verseny példáinak a megoldásához. Az eredmények láttán nem tudtam biztatni őket. Erre a versenyre nem elég 3 nappal a verseny előtt készülgetni, mert ehhez nagyon sok példát meg kell oldani előtte, hogy az ember agya ráhangolódjon nem csupán a matematika mint tárgyi tudásra, de a logikus gondolkozásra..A gyakorlást a Möci szülinapi tortájával próbáltam élvezhetőbbé tenni.A fiúknak is nagyon ízlett.

A másfél óra után a fiúk még itt maradtak egy kicsit játszani Áronnal. Amikor elbúcsúztak, következett a leckék ellenőrzése.
Már elmúlt nyolc óra, amikor Möci megjött. Mivel Áron nem kért vacsorát, inkább én mentem föl egy nagyon finom tejfölös, tárkonyos zöldbab levesre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése