2013. október 13., vasárnap

sima vasárnap

Nyolc óra körül ébredeztünk. A farmerem még a tegnapi kajakozástól vizes volt és éjjel nem tudott rendesen megszáradni, így egy szál alsógatyában mentem ki a kertbe összeszedni néhány szem tegnap óta lepotyogott diót.


Leültem a számítógéphez, hogy amíg nem merülnek feledésbe a részletek, addig megírjam a legutóbbi négy nap főbb eseményeit a blogomba.
Közben Péter hívott Skype-on, hogy nem küldtem át neki a tinydeal-en vásárolt és neki is javasolt okos telefon linkjét.
Möci és Áron nagyon finom reggelit készítettek, így egy rövid időre meg kellett szakítanom a blog írását.



Möci sütött főzött és Áronnal összeszedtek két rekesz válogatott almát. Én még átmentem körtét is szedni.

Möci Bénitől kapott két olyan nagy karalábét, hogy azt megpucolnom is nagy munka volt. Egyszerűen nem tudjuk feldolgozni mindazt ami körülöttünk terem.

Zoli bácsit áthívtam a megragasztott cuccáért és egyúttal megbíztam a sövény lenyírásával.

Áron megbeszélte Nyitrai Tomival e-mail-ben és most kivételesen velünk is, hogy hazafele menet találkoznak és együtt fogják csinálni Power Point-ban a suliban elvállalt történelem leckét. Legnagyobb meglepetésemre én fel sem lettem kérve, hogy ebben segítsek.

Möci kikérdezte a történelmet, én pedig a németet. Möci úgy tűnt megvan elégedve, de én nem mondhatom el ugyanezt. 

A délutáni pakolással és az indulással nem kellett sürgetni Áront, mivel drótja volt. Ő intézte a Manna ketrecbe zárását. Pontosan 3/4 6-ra érkeztünk és így Áron is időben odaért az osztálytársához. Úgy beszéltük meg, hogy legkésőbb nyolcra hazaér. Az igaz, hogy ez nem sikerült, de legalább a Tomi anyukájával telefonáltatott röviddel nyolc után, hogy most indult haza.

Közben itthon Manna egy óvatlan pillanatban kilógott, valószínűleg akkor, amikor Ancikának vittem vissza a torta tálat egy utolsó szelet diótortával. Möci meg én hívogattuk, de nekünk nem került elő. Amikor Áron hazaérkezett ő szedte fel a kapubejáratnál. Manna olyan karakterű, hogy jobban szeret csavarogni, mint a meleg szobában a lábunknál heverni.

Áron szó nélkül ment fogat mosni, ruháját és a táskáját holnapra előkészíteni, majd lefeküdt.
Én onnan tudtam meg, hogy Emőke hazaérkezett, hogy Manna ment a bejárati ajtóhoz. Nagy volt az öröm. Manna biztosan panaszkodott, hogy ezek úgy hoztak haza Dömsödről, hogy egész úton egy ketrecben kellett kuksolnom.

Készítettem egy finom teát, mert Möci azt kívánt az X-Faktorhoz. Én még megnéztem Sánta Ferenc: Húsz óra-ját, azután én is eltettem magam holnapra.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése