2013. október 25., péntek

Megvan a Scenic műszaki vizsgája

Amikor Áron elindult az iskolába, csak Möci tartotta a frontot. Felkockázta a tegnap sütött almás pitét és becsomagolta, hogy Áron be tudja vinni a suliba a ma délutáni Halloween bulira. Azt beszéltük meg, hogy ebéd után hazajön és úgy megy a buliba, hogy nem csak a jelmezét viszi magával, hanem a kis bőröndjét is és a buli után onnan megy majd a Nóra nagyihoz.

Nekünk nagyon mozgalmasan telt a délelőttünk. Készítettem egy kis reggelit, amiben csak pirítósra kent lazackrém volt és azt ettük paradicsommal és csípős paprikával. Hozzá két csupor tejeskávé volt.

Möcinek megint sikerült összehoznia egy jelenetet, ahol az én múltamat próbálta mozaikokból összerakni, majd azon mérgelődni és ezzel fel is vonult.

Lementem a postára rendezni a lejárt takarékjegyemet, majd mindent bekönyveltem.

Mire visszajöttem, Möci is visszajött és úgy láttam, hogy megnyugodott. Javasolta, hogy szereljük fel a konyhai LED-es mennyezet világítást. Nagyon jó ötletnek tartottam, ezért azonnal neki is kezdtünk.

Közben telefonált Kati néni, hogy egy úr vár rám lent a kapunál Veszprémből. Lementem, hát jöttek az áztatni való bélyegekért. Átadtam a bélyegeket, sőt még megtoldottam egy adaggal.

Möci segített felszerelni a LED-es csillárt, sőt egy zseniálisan konstruktív ötlettel még a takaróléceket is megoldottuk. Felvittem a gérvágót és egy röpke óra alatt készen volt a közös alkotás.

Felhoztam Emőke mai és a hétvégi ebédjét. Közben Áron hazaért a suliból és nagyon izgatottan készülődött a jelmezes halloween bulira. Úgy indult vissza, hogy már vitte az összerakott kis bőröndjét, hogy onnan egyenesen mehessen a Nóra nagyihoz.

Möci napközben többször lement Mannáért a kutyafuttatóra, de minden alkalommal üres kézzel jött vissza. Azt mondta, felhívja Emőkét, hogy mi nem találtuk, keresse meg majd este ő.

Öt óra után elindult Budaörsre, ahol a bőrgyógyászaton szemölcs eltávolítás ügyben időpontja volt. Kértem, hogy mindent, amit szeretne Dömsödre vinni, azt készítse össze. Én majd bepakolok és úgy megyek érte hatra, hogy onnan már egyenesen mehessünk Dömsödre.

Itthon még utána kavartam, hogy Nóra nagyi és Áron mikor tudnak indulni Egerbe. Egyrészt felhívtam őket és bediktáltam a holnapi gyorsjáratok indulását, másrészt átküldtem Áronnak az egész buszmenetrend linkjét.

Bepakoltam mindent az autóba és én is tettem egy kísérletet, hátha megtalálom Mannát a kutyafuttatón. Elég sokáig tartott, amíg a folyamatos "Manna", "Manna" hívogatásra egyszer csak megjelent, de egyáltalán nem jött oda hozzám, csak rám nézett és közölte, hogy neki most itt van dolga. Végül nagy nehezen becserkésztem, felvittem és bár mind a négy lábával igyekezett megakadályozni, hogy betegyem a rácsos hordozójába, nagy nehezen sikerült.

Amikor már minden az autóban volt, még Manna is, már majdnem hatra járt az idő. Készen voltam az indulásra, Möci telefonált, hogy még nem tudott bejutni a doktornőhöz, de ő lesz a következő. Minden esetre elindultam és mire - nem sokkal hat után - odaértem, Möci már végzett is a kezeléssel.

Az utunk már sötétben vezetett Dömsödre. Megálltunk Szigethalmon háromszor is. Először a Hús és Hentesárusnál. Ott vettünk egy grillcsirkét, pulykanyakat és csirkemájat. Utána visszagurultunk a TESCO-ba,  a DM nevű kencéshez és, a DEICHMANN-ba, ami onnan alig egy km.  Az első kettőnél kiegészítő bevásárlást tettünk, a harmadiknál pedig nekem vettünk egy nagyon szép csukát télire, ami 13.000.- ről le volt értékelve 8.000.-re.

Onnan már Dömsödig meg se álltunk, csak a Gyümölcshalom-nál és ott is csak azért, hogy elhozzunk néhány műanyag gyümölcsrekeszt az almáinkhoz.

Dömsödön Mannát szabadlábra helyeztük, megmelegítettük a grillcsirke felét és miután bevágtuk, behívtuk Mannát és bezuhantunk az ágyba.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése