2013. október 26., szombat

Vénasszonyok nyara Dömsödön

Csak nyolc órakor ébredtünk.  Möci egy rekesz almát összeválogatott, hátha Laci eltudja majd adni a piacon. Manna nagyon dörgölődzött és dorombolt, hogy engedjem ki a kertbe. Rögtön elindultam a piacra. A Dabi Vegyesboltban már elfogyott a kárpát kenyér, de holnapra félretesznek egy fél veknit.
Lacinak odaadtam a rekesz almát, de mondta, hogy nagyon nem megy a piac és neki tíz óra után már el kell indulnia, mert ma is dolgozik. Vettem nála néhány csípős paprikát, de szokása szerint nem fogadott érte el pénzt.

Mentem tovább, hogy vegyek 30 tojást, mert Möci javasolta, hogy süssek egy diótortát, mire Péterék jönnek hétfő este. Még sütni való szép húsos szalonnát is vettem, amikor Laci odarohant és kérte, ha végeztem, menjek oda hozzá. Nem nagyon értettem, mert nem volt három perce, hogy eljöttem tőle.

Amikor visszamentem, közölte, hogy az egész rekesz almát eladta egyben. A probléma csak az volt, hogy  nem fogadta el a pénz felét.

Otthon Áron nélkül reggeliztünk. Közben Laciék telefonáltak, hogy itt vannak a közelben (Dunaharaszti) és útbaigazítást kértek, hol lehet a közelben kolbászt kapni. Később kiderült, hogy a dömsödi piac nem volt jó tanács, mert ő sült kolbászra gondolt.

Felhívtuk a dömsödi állatorvost, hogy beadná-e Mannának a szükséges oltásokat, de csak a jövő szombatra kaptunk időpontot.

Néha szólongattuk Mannát,de nem jelentkezett. Először úgy gondoltuk, hogy biztosan jól érzi magát valahol, majd megjelenik, amikor már hazahozza a gyomra.

Megjöttek Laciék egy nagyon csinos mopeddel. Jól tették, minek 10-12 litert fogyasztani 100-on, amikor azt a harmadából is megtehetik, az időjárás pedig velük volt.

Kicseréltük az izzót a mopeden. Laci egy kicsit mérgelődött, hogy nagyon sok mindent le kellett szerelni az izzó cseréhez. Utána Laci még állított a hátsó féken. Beültünk a huzikába, amitől Fruzsi egészen el volt ragadtatva.

Ebédre sok zöldséges pulykanyak leves volt káposztás tésztával. Előtte, meg utána (Laci kivételével) unicumoztunk.

Még javában sütött a nap, amikor kimentünk a stégre, hogy élvezzük a jó időt. Laciékat sikerült rábeszélnünk, hogy vigyenek egy csomó almát. Szerintem jól érezték magukat nálunk.

Már lemenőben volt a nap, amikor még Manna sehol. Nagyon sokat hívogattuk, de nem jelentkezett. Möci már azt prognosztizálta, hogy valahol adhattak neki enni és valószínű be is fogadták.

Este már csak egy kis maradék grillcsirkét ettünk. Elkezdtem bevezetékezni a csoki foglalatot, de a beszerelése a huzikába már holnapra marad.

Megnéztük az X.Faktort, majd eltettük magunkat vasárnapra. Én tettem még egy utolsó késő esti kísérletet és elkezdtem hívogatni Mannát. Nem telt bele egy fél perc és Manna megjelent. Nagyon büszke voltam magamra, hogy nekem tegnap is, meg ma is ilyen sikereim vannak Mannával kapcsolatban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése