2014. március 11., kedd

a nyár programozása

Reggeli után megírtam a tervezett nyári menetrendet. Így első látásra jó sűrűnek ígérkezik.

Möcinek június 20-án van a nyelvvizsgája, utána már lazíthat.

Áronnak rögtön a suli után egy hét Vándortábor a sulival és az ikrekkel. Az utána következő héten (de ez már július) Dömsödön végezzük az előkészületeket az adriai nyaralásra. Két hét tenger. Egy nap szünet és Áron indul az unokaöccseivel a Tócsa táborba és a maradék augusztusba bele kellene, hogy férjen Áronnak egy hét Nóra nagyival, egy hét úszás tábor és egy hét tenisz tábor és akkor jól kikapcsolódott a 2014/2015-ös tanévben a 7. osztály kezdésére.

A Vándortábor 2014-re és a Tócsa táborra a jelentkezéseket már elküldtem.

Délelőtt összeállítottam Möcinek az Interneten található linkekből egy csokorral arról, hogy mikor használunk -ing-es Gerund igealakokat és mikor to-s infinitív alakokat.

A gyogyóra már úgy mentem, hogy vittem magammal a mai felnőtt németre tervezett hanganyagot és azt hallgattam a buszon és a fizioterápia alatt is, hogy teljesen képben legyek.

Andreának odaadtam az új adag kefir gombát és a lelkére kötöttem, hogy miként csinálja.

A fizikó után vettem egy pár debrecenit és azt megfőzve ettem a paradicsomos káposztához.

Még maradt egy kis időm a gyerek német előtt, hogy kinyomtassak néhány oldalt a felnőtt német órához.

Négyre jöttek az ikrek. Azonnal leültünk tanulni, de ma kivételesen nem voltam megelégedve a tudásukkal. Mintha egy kicsit leeresztettek volna, pedig bő három hónap van a tanév végéig.

A foglalkozás után elküldtem Áront a Déli Pályaudvari metró pénztárához, mert két napja érvényes bérlet nélkül utazgat és én nem szeretnék egy 16.000.- forintos büntetést húzni a nyakamba.

Möci hamar megjött és hozta az angol tanfolyam napi termését, de mondtam neki, hogy most nem tudok ezzel foglalkozni, mert be kell fejeznem a felnőtt németre való felkészülést, az angollal majd csak utána tudunk foglalkozni.

Eljöve a fél hat és senki. Csabi generálisan közölte, hogy ezen a kurzuson nem tud részt venni. Emőke közölte, hogy ma ő nem, mert tanulnia kell. Möci azt mondta, hogy ő olyan fáradt, hogy inkább pihen egy órát és vár reám, hogy foglalkozzak az angol tanfolyamon kapott feladataival. Kriszta az utolsó percben SMS-ezett, hogy neki ma bent kell maradnia, mert olyan sokan kidőltek az influenza miatt.   Na ez az, ami nem fog menni. Hogy én egy hete készülök az órára és ők lemondják mind a négyen, ez nem megy.
Be fogom vezetni azt a már régen is jól bevált rendszert, hogy aki pontosan megjelenik és mindent rendben megtanult, valamint a házi feladata is készen van, annak az órája ingyenes. Aki viszont késik, nem tanult, nincs készen a házi feladata, netán hoz egy tuti orvosi igazolást arról, hogy meghalt és vidéken 40 méter mélyen van eltemetve, annak 3000.- forint az óradíja.

Utána átvettük Möcivel a ma tanultakat és a megírandó házi feladatokat.

Áron közben átment Emőkéhez, részint egy kicsit gyakorolni, meg vacsorázni.

Végül nekiálltam megsütni néhány fasírtot, hogy éjjel ne halljak éhen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése