2014. március 5., szerda

lomizás

Áront úgy indítottam útnak reggel, hogy én nem biztos, hogy én ki tudok menni Budaörsre a teniszre, de oda adtam neki a márciusi befizetni valót. Mielőtt elindult, még egyszer felmondta a feladott verseket.

Csak késő reggelre sikerült kipihennem a tegnapi 1 + 2 órás németet.

Reggeli előtt lefejtem a a mostani kefir kurzus utolsó adagját. A fogyasztási javaslat szerint most tíz nap szünet következik, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy MUK (március 15-én újra kezdjük).

Egy kicsit megijedtem, hogy elromlott az új kütyü, mert amikor hívtak telefonon, én nem hallottam a hívó hangját. Szerencsére egy újraindítás után minden megjavult.

Délelőtt még intéztem a banki ügyeimet, majd felmentem Ilihez, hogy a lomtalanításra szánt dolgokból -mint egy lomizó - a használható fenyő léceket kimentsem. Mindent lehordtam és elkezdtem a bontást.

Közben a napi híreket olvasva megint azt látom, hogy a pénzügyi szakemberek olyan intézkedésekre tesznek javaslatokat, ami a készpénz forgalmat preferálja  az elektronikus forgalommal szemben.

Próbáltam felhívni Nóra nagyit, hogy egy órára átmenjek hozzá beszélgetni és hogy átvigyem a könyvet, amit kért, hogy ragasztgassam meg. Biztosan jól esne neki.

Pihenés gyanánt lejátszottam egy-két online sakkpartit.

Hazaért Emő a tanfolyamról. Nagyon fel volt dobva. Ő beugrott a kis kínaiba egy kicsit falatozni, de rám nem gondolt. Már nem volt időm ebédelni, mert ötre vártam Fruzsinát.

Sok példát megoldottunk, de én főleg azt próbáltam az agyában elültetni, hogy fizikus módjára gondolkozzon.

Óra után megkérdeztem Möcit, hogy mit szeretne vacsorázni, mert megyek a CBA-ba vásárolni. Ő azt mondta, hogy ilyen későn már nem eszik semmit és különben is 60 kg. Gondoltam, akkor valami egyáltalán nem hizlalót veszek. Vettem egy kifilézett csirkemellet és egy csomag mirelit spenótot.

Áron átment Emőkéhez gyakorolni, én meg hozzákezdtem a főzés-sütés-hez. Nem telt bele fél óra és a vacsora készen volt. A spenótba, só, bors, sok fokhagyma, sok tejbe áztatott kenyérbél került. A szeletelt melleket egy kicsit kiklopfoltam miközben már forrósodott az olaj a fritőzben, kukoricalisztes panír és már sült is.

Áron Skype-olt a Leóékkal, Möci pedig lehozta az angol leckéjét, hogy segítsek.

Négyen ültünk a vacsora asztalnál. Utána Áron még átment Emőkéhez és a Leóéknak adott egy kis műsort a zongora tudásából.

Emővel közösen megcsináltuk az angol leckéjét és megígértettem vele, hogy reggel, indulás előtt felmondja a tanult szavakat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése