2014. március 28., péntek

Bonyolult lemenet Dömsödre

Már korán reggel kellemetlen tényekkel kellett szembesülnöm. Áron arra kért, hogy ne legyek ideges a bejelentésétől. Ettől persze máris ideges lettem. Tíz napja nem tudja, hogy hol van a szemüvege.
Kérdeztem, hogy tudja-e, hogy hol vannak az ebédjegyei. Nem, nem tudja, ezért már két hete nem ebédel a suliban.
A szobájában olyan nagy a kupleráj, hogy az már szinte elviselhetetlen. Megmutattam neki, hogy hol láttam az ebédjegyeit.
Arra kért, hogy napközben ne menjek be a szobájába, majd ha hazajön, akkor ő rendet csinál.

Közben lejött Möci, de csak azért, hogy vigyen néhány szem almát az angolra.

A rozsdamentes csavarok beszerzése a huzika napelem szereléséhez egyelőre zsákutcában van, mert 1200.- forint áru csavarért nem fogok utazni kétszer 2,5 órát, de még autózni sem 1,5 órát.

A tegnapi számlákhoz ma még felvettem a postán egy tértivevényes levelet a TIGÁZ-tól, miszerint, ha a számlatartozásomat április 10-ig nem rendezem, akkor így, meg úgy, meg kikapcsolják a szolgáltatást, aminek 160 eFt a visszakapcsolása. Miután nekünk először csak április 10 és 15 között lesz erre pénzünk, körül kellett nézzek, hogy addig kitől kérhetünk kölcsön.

Lementem Emőke nyugger kajájáért és magamnak is beszereztem egy adag szecsuáni csirkét, amit itthon megmelegítve be is küldtem.

Délelőtt hívott Tamás, hogy menjünk el a  Hollakó-hoz és nézzünk meg néhány olcsóbb telepíthető lakókocsit. Az árak 200 és 800 eFt között mozogtak, miközben persze voltak újszerű 3-4 millió Ft közötti lakókocsik is. Tamás egy 750.000.- forintost nézett ki magának, amit persze rögtön lealkudtam 650-re. Dönteni nem döntöttünk, de Tamás legalább megismerte, hogy  milyen típusok és milyen árkategóriák vannak.

Nekem már igyekeznem kellett haza, mert a Nóra nagyinak azt mondta Áron, hogy 1/2 3-ra jöjjön hozzánk, hogy háromkor tudjunk indulni. Ez egy picit elhúzódott, bár Möci időben hazaérkezett és én is mindent levittem már az autóba, de Nóra nagyi úgy emlékezett, hogy háromra várjuk és ezért csak 1/4-re jött meg. A magam részéről nagyon ideges voltam, mert a Sróf Kft. csak négyig dolgozik és a Gumipont pedig 3/4 5-re vár minket Kiskunlacházán.

Áron is bepakolta Mannát, majd kiment a buszvégállomásra, hogy fogadja Nóra nagyit. Úgy döntöttünk, hogy most az idő szűke miatt nem visszük fel a nagyit, csak azért, hogy megmutassuk neki az új digitális zongorát. Helyette majd Áron az autóban elmondja neki, hogy az milyen szép és milyen jó.

Végül 1/2 4-kor tudtunk indulni. Möci kölcsönadta a kütyüjét és az navigált minket a Dézsa u. 3a.-be (Sróf Kft.) Oda a zárás előtti percben érkeztünk, de azért rendesen kiszolgáltak.

Onnan versenyfutás Kiskunlacházára, de előtte, azért beugrottunk a Szigethalmi ingyen virslis Henteshez. Vettünk egy grillcsirkét, több pár cserkészkolbászt és egy kis vödör céklát.

Időben érkeztünk, de a hír ami fogadott, az nem volt túl jó. A négy majdnem új nyári gumit nem tudták felszerelni, mert az egyik alufelni sérült volt. Ezért csak az első két keréken cserélték le a téli gumival szerelt kerekeket nyárira. A másik kettőre a felni javítás után a jövő héten kerül majd sor. Az átszerelés ideje alatt Möci, Áron és a Nagyi elmentek a közeli zöldségeshez és vettek ezt, meg azt.

Dömsödre érve, először koccintottunk a Beherovkával, majd Möci konstatálta, hogy Ági elég szépen kitakarított. Én begyújtottam a cserépkályhába, Áron bemutatta nagyinak, hogy miket tud már játszani.

Áron vette észre, hogy a smaragdfa egyetlen ványadt szára két rügyet is hozott.  Nagy örömömre Emőke szakmai utasítását követve levágtam az ág rügy fölötti elszáradt, elbarnult részét.

Elővettem a mélyhűtőből a csirkeszárnyakat és egy csirke mellett, mert arra a holnapi és a vasárnapi menühöz  majd szükség lesz.

Én megmelegítettem a grillcsirkét és feltálaltam a vacsorát. Utána TV-zés, szauna és lefekvés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése