2014. március 24., hétfő

Pianínó

A reggeli ébredés után konstatáltam, hogy Áron itthon felejtette a lakáskulcsát és nincs itthon tojás, így a nagy reggeli elmarad.

A mai nagy elhatározás, hogy akár akarja Nóra nagyi, akár nem el fogom neki intézni, ahogy a mobil telefonja ismét használható legyen. Fel is hívtam és javasoltam, hogy megfelezve az utat, találkozzunk a MOM park melletti buszmegállónál. Ő jobbat tudott, menjek én fel hozzá és akkor neki meg se kell mozdulni.

A buszmegálló felé menet feladtam Fruzsinának a maradék "Telefonpózna zöldborsó" magokat.

Az úton tudtam az angol könyvet olvasgatni, ezért cseppet sem zavart a hosszú út. A levegő nagyon lehűlt

Most nem fogom engedi, hogy halogassa a dolgot, inkább felmentem. Miközben megittunk egy kávét, elmondtam, hogy mi a terv. Bevallottam, hogy most egy kicsit megszorult a budget-ünk, mert pénteken le kell cserélni a téli gumikat, a még nem létező nyárira, ezért két hétre kértem tőle egy nagyobb összeget, amit csak majd a nyugdíjból fogok tudni visszafizetni.

Először egy Telenor Vevőszolgálat és utána az OTP az irány.

El is indultunk, de mint mondta, kerüljük el a Fény utcai OTP-t, mert azt most három hete tatarozzák. Ezért bementünk a Mamut-ba ott biztosan van Telenor is meg OTP is. Elintéztük a nagyi négy hónapja lejárt SIM kártyáját, amire nagyi mondta is, hogy egyedül nem tudta volna elintézni.

Utána meghívott a törökhöz, még mindig a Mamutban ebédelni. Ő almás csirkemájat, én pedig egy rántott harcsát kértem, görög salátával.

Megkérdeztük az Információt, hogy melyik emeleten találjuk az OTP-t. Sajnos - mondta a hölgy -, itt már évek óta nincs OTP kirendeltség, de talán próbáljuk meg a közeli Széna téri fiókot. El is kutyagoltunk és magunk is elcsodálkoztunk, amikor láttuk, hogy az is zárva van, mert tatarozzák. Ügyes! Nem volt mit tenni felültünk a villamosra és elmentünk a Margit körúti-ba.  Ott sikerült mindent elintéznünk. A Moszkva térig (ma Széll Kálmán tér) még együtt mentünk, ott vettem három csokor medvehagymát (Nagyi, Emőke és Möci részére), de onnan én már a 139-es buszra ültem, nagyi meg haza sétált.

Mire hazaértem Möci is otthon volt. Rögtön elkezdtünk angolozni. Szótanulás és a Past Perfect gyakorlatok közös megoldása volt a téma.

Közben hazaért Áron és meg kellett szakítanunk az angolt, mert Bence is megjött a matekra. Bence bár egyre jobb jegyeket hoz a suliból, az alapokkal még itt-ott komoly problémái vannak.

Matek után újra a Möci angoljával kezdtünk foglalkozni, de amikor egy órai tanulás után Áront vacsorával traktáltam, hogy mielőbb lefekhessen, akkor megsértődött, hogy vele egyáltalán nem foglalkozom és felment. Az egyedül tanuláshoz még nincs kellő rutinja.

Megbeszéltem a családdal, hogy ha Áron elég komolyan veszi a zongora tanulást, akkor fogok venni neki egy használt pianínót. El is kezdtem ennek a keresgélését a neten.

Emőke áfonyás sütivel kedveskedett a névnapomra, ami nagyon jól esett.

Még egy kis blog írás, mert nagyon el vagyok maradva, no meg egy parti online sakk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése