2014. március 1., szombat

Gabikáék árnyékolója

Viszonylag korán keltünk. Még egy utolsó ellenőrzés az áramváltó kapcsoló bekötési sémáján és a papírra rögzítése. A nap gyönyörűen süt. Már korán 260 W-al termel a napelem.

Elindultunk a piacra. Csípős kolbász, sütni való kolbász, angol, szalonna és angol szalonna. Kértem még két friss csirkemellet, hogy délre készítsek valamit meglepetésre. Vettünk friss tejet és újhagymát. Amikor az unicum vásárlására került a sor, Möci már az árakra. A 2350.- Ft hallatán inkább abból kért kettőt.

Mire hazajövünk már 1400 W-ot és délre már 2300 W-ot termelt, amit azután egész délután tartott.

Itthon Áron és Möci hozzákezdtek a reggeli készítéséhez.

Közben megérkezett Miskolci úr. Hozta a három doboz tojást és segített rögzíteni a bélyegező szobában a kis kályha csövének a rögzítésében. Amikor végeztünk a melóval már le is ülhettünk reggelizni. A nagyon finom reggeli csak egy lökést adott, hogy ebédre valami még finomabbal rukkoljak elő.

Möci elindult a kozmetikushoz és így nyugodtan elkezdhettem a titkos meglepi készítését.

Úgy nézett ki, hogy minden alapanyag megvan az amerikai mézes csirke elkészítéséhez, kivéve az étkezési keményítő.  Először megkevertem a páclét, mert abban kell állnia néhány órát a csirkemell kockáknak. A bunda keverésének már csak akkor kezdtem neki, amikor a kockák már a hűtőben pácolódtak.

Átmentem Gabikáékhoz egy evőkanálnyi keményítőért. Mire visszaértem már Möci is megjött. Kértem, hogy készítsen egy nagy adag hagymás, zöldséges vékony tésztát, mert valami kínai meglepit csinálok. Közben úgy hülyülök, hogy nem találtam sehol a keményítőt, amit a Gabikáéktól hoztam. Egy  darabig mindannyian kerestük, majd jobbnak láttuk átmenni és még egy evőkanálnyit kérni.

Amíg Gabika Möcivel beszélgetett, Ferivel leszereltük az elszakadt árnyékolóernyőt és azt is áthoztuk, hogy majd én veszek nekik egy újat Budapesten.

Kivettem a hűtőből a bepácolt csirkemell kockákat és elkezdődött a bebundázása és a sütése. Amikor megsültek a darabkák, akkor meg forgattam a szezámmagos mázban és tálaltam. Möci is készen lett a kínai zöldséges tésztával és kezdődhetett a lakoma.

Ebéd után Áron felment a bélyegező szobába, szerintem Internetezni, mi pedig napoztunk egy kicsit. Möci nekem megágyazott a füvön egy szivaccsal és két takaróval, Ő pedig mellettem a nádszékben.

Feri később átjött és hozta még a árnyékoló egyik eltört darabját, hogy azt is nézzem meg, hogy hol kapható.

Áron fent Skype-olt az unokaöccseivel, én meg beerősítettem két nagyobbacska tiplit a kályha füstcső mögé. A füstcső bilincsek tartóját beszabtam és egy-egy kis csavarral ideiglenesen felerősítettem. A végleges rögzítést csak a jövő héten fogom megcsinálni, mert addigra tudok venni hatlapfejű csavarokat hozzá.

Möci közben bekapcsolta a szaunát, én pedig csináltam egy próbafűtést.

























zkedtem kkor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése