2014. március 12., szerda

szótanulás

Áron és Möci korán kirepültek itthonról.

Felkelés és reggeli után a nagyobb pénzügyek intézésével voltam elfoglalva.

Amikor ezekkel végeztem, akkor jobban utána néztem, hogy milyen elektromos hiba okozhatta  a tegnap esti biztosíték lecsapódást. Először is megállapítottam, hogy egy nagy  villamos szakszerűtlenség van a lakás elektromos hálózatában. A lakásban kellene, hogy először verje ki a biztosítékot és csak utána a kinti villanyóránál, ez pedig fordítva történt. Még jó, hogy nem a kerületi nagy megszakítónál okozott az áramszünetet, hogy nálunk a fürdőszobában egy kiégett izzó zárlatot okozott. A hibát nem javítottam ki, de az izzót kicseréltem.

Laci felhívott és egy bonyolult módon összeállított program javaslattal állt elő a hétvégére, ami csak egy ponton nem illeszkedett ahhoz, hogy mi megígértük Nóra nagyinak, hogy pénteken levisszük őt is Dömsödre és ott fogjuk kényeztetni.

Délelőtt megpróbáltam a pendrive-ról egy DVD-re írni a filmet, de kevés sikerrel, mert a programot, amit Béla ajánlott, végül nem sikerült telepítenem. Elég sok időt pazaroltam erre, teljesen feleslegesen.

Folytattam az Ilitől kapott ágybetét szétszerelését, hogy a fa vázát megmentsem, mivel az barkács célokra még nagyon jól lenne használható.

Fruzsina hívott és lemondta a délutáni fizika órát, aminek csak azért örültem, mert a brushup miatt nagyon ki volt számítva az időm.

Ebéd után már kezdtem készülődni a brushupra. Möcivel azt beszéltük meg, hogy 3-kor ott fogunk találkozni, Emőke meg lemondta, mondván, hogy ma amúgy is csak bulizni, enni, meg inni fogunk, mivel azt ünnepeljük, hogy karácsony óta ez az első brushup.

Emőkének igaza lett. Katie egy fél órát angolozott velünk, azután már csak azzal foglalkozott, hogy a száz féle kaja, pia mindenki számára elérhető legyen. Két és fél hónap szünet után jó volt találkozni és beszélgetni a többiekkel. Emőkének és Áronnak is hoztunk a finomabbnál finomabb falatokból.

Nem sokkal azután, hogy hazaértünk, Áron is megjött a tenisz edzéséről. Hozta a tájékoztatóban  a csúnya jegyeit, amiket végül Möci írt alá. Megírta a leckéit, majd átment Emőkéhez zongorát gyakorolni és vacsorázni.

Itthon azonnal leültünk és átnéztük Möci házi feladatait, de nagyon szigorúan rászóltam, hogy ne engedje felgyülemleni a megtanulandó szavakat és inkább tanuljon meg minden nap 40 szót, minthogy a tanfolyama végére maradjon 3000 megtanulandó.

Ettől azután kicsit megijedt és egy óra múlva megjelent, hogy kérdezzem ki az első 40 szót.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése