2014. március 7., péntek

Lógás a suliból

Áron élvezi, hogy egy napot lóghat az iskolából. Reggeli nélkül indultunk el a piac felé. Vettünk tejet, újhagymát, hónapos retket, a hentesnél pedig két szép csirkecombot és két pár virslit. Áron csak addig élvezte a piacot, amíg a zsebpénzéhez hozzájuthatott és azt rögtön el is költötte.

Reggeli helyett bekaptunk egy-egy lángost, ami majdnem olyan drága volt, mint a tegnapi vacsora.

A horgászboltba már be sem jött velem, inkább szunyókált az autóban. Kikértem Áron diák horgász engedélyét, de csak holnapra tudják lepecsételve átadni.

Begurultunk Kiskunlacházára és a K&H-nál kértünk Áron Trambulin kártyaszámlájához egy megtakarítási számlát.

Visszafele megrendeltük a bádogosnál a kályhacső körüli kalapprofilt, nehogy a csőtől a lambéria meggyulladjon.

Még a csavarboltba is beugrottunk, de Áron már olyan türelmetlen volt, hogy nem vásárolgattunk tovább.

A bázison elkezdtem az ebéd készítését. Kivettünk a mélyhűtőből egy doboz csirkeleves és egyszerűen kirántottam a két csirkecombot.

Délután Áron megkérdezte a pénteken feladott leckéket Olivértől és elkezdte annak elkészítését. Addig én levagdostam egy adag áztatni való bélyeget. Közben Möci telefonált. Próbáltam neki az angol leckéjéhez távsegítséget adni, de azért ez nem az igazi. Sokkal hatékonyabb, amikor ott ülök mellette.

Miután megnéztem Áron tájékoztatóját, nagyon összevesztünk.Megint volt benne egy szaktanári intő és egy újabb hiány, ami miatt a három hiány miatt egy újabb begyűjtött "1"-es. A balhé nem azért történt, mert ilyen bejegyzések voltak a tájékoztatójában, hanem azért, mert ez már három napja díszelgett árván, aláíratlanul, pedig én minden nap megkérdezem, hogy van-e valami új bejegyzés a tájékoztatóba.
Áronnak elmagyaráztam, hogy azért még soha nem kapott ki, ha valami rossz bejegyzést hozott haza, de a mi családunkban eddig nem volt szokás, hogy egymásnak hazudunk.

Megerősítettem a füstcső tartó bilincsek falhoz rögzítését egy új tiplivel és az újólag vásárolt hatlapfejű csavarokkal. Ha már így meg volt erősítve, akkor tartottunk egy újabb főpróbát.

Vacsorára a virslit ettük mustárral és pirítóssal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése