2014. május 11., vasárnap

Emőke szülinapja

Szép napsütéses napra ébredtünk. Se Dömsöd, se dömsödi piac. Áron nem kényeztet minket reggelivel. Elmarad a kúp alatti madárcsicsergéses reggeli. Szombat van, munka van.

Áron  elindult ketten vagyunk a Mannával. Bánatomban elindítom a nagymosást, valamit bekapok reggelire.

Felhívtam Csabit, hogy most megyek le a CBA-ba, hozzak-e neki valamit. Csabi nem kért, d e Möci annál inkább. Vettem még egy kis diót, hogy a torta tetejére is kerüljenek dísznek.

Amikor felvittem nekik a cuccokat Möci készített egy komolyabb reggelit, Csabi meg fegyelmezetten pihen.

Átnéztem azokat a teszteket, amiket Möcinek ki kellene töltenie. Nagyon húzósnak találtam és adtam is hozzá néhány módszertani javaslatot. Möcivel megállapítottuk, hogy a tanulás, mint olyan mennyire át tudja alakítani az ember egész gondolkozását.

Lejövet, kirámoltam a mosógépet és megint leültem a zongorához gyakorolni. Amit gyakorolnom kellene, az nehéz, de egyelőre nem adom fel. Áron már sokkal előrébb tart, pedig jó lenne lépést tartani vele.

Újabb sok rekesszel rendelkező iratrendező szekrényke került az íróasztalom mellé, mivel az a dogszazmám, hogy az engem körülvevő rendetlenségnek bizonyára az a fő oka, hogy nincs elegendő fiókom, rekeszem.

Délután Emőnek segítettem az angol felkészülésben (nyelvtani tesztek, fordítás stb.).
Lassan nekiláttam az ünnepi vacsora elkészítéséhez.  Először felszeleteltem a csirkemellet, majd beáztattam fokhagymás tejbe. Lementem a CBA és vettem mindent, ami egy finom görög salátához szükséges. Mire elkészültem a görög salátával, Möci lejött, hogy megsüsse a csirkemell szeleteket.

Családivá alakítottuk a konyhaasztalt és nagy nehezen összegyűlt a csapat. Csabi is lejött, de a terítésnél ő csak villát kapott, mert a jobb karja még május végéig fel van kötve.

A kaja fantasztikusan finomra sikerült. Mindenkinek nagyon ízlett és utána jöhetett a torta. Áron meggyújtotta a gyertyákat és felköszöntöttük Emőkét.

A sok kajától és a sok sörtől amit (az unicum után) ittam, hamar elnyomott az álom, de éjjel nem tudtam nyugodtan aludni. Ennyit még ünnepi alkalomra sem szabadna zabálni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése