2014. május 26., hétfő

rendkívüli út Budapest-Dömsöd-Budapest

A reggel nem ment simán. Hármunknak nem volt összesen annyi készpénzünk, hogy összedobjuk Áronnak a mai pót zongoraóra díját. Csak annyit tudtam mondani, hogy Mariann biztos elnéző lesz és majd csütörtökön kifizetjük mind a kettőt.

Itthon teljesen eluralkodott a rendetlenség. Möci elmenőben csak arra kért, hogy a mindenhol található tiszta ruhákat rámoljam el. Beláttam, hogy ez így nem mehet tovább és nekirugaszkodtam a problémának. Nagy részét el is pakoltam és egy másik nagy része elkerült Kati nénihez vasalásra.

Későn reggeliztem és utána indultam a CitiBankba Kádár úrhoz. Csak 1-2 percet késtem, de annyit sem szeretek. Rövid konzultáció és egy kávé után aláírtuk, amiben megállapodtunk és már mentem is tovább.

Úgy igyekeztem, hogy még elérjem a 11:05-ös buszt Dömsödre, de sajnos két percet késtem és az már elment. Jött még a 11:37-es, de az minden eperfánál megáll, így végül a 12:05-ös maradt, az gyorsan ott van. Az indulásig egy kicsit olvasgattam, meg gyűjtöttem Möcinek szépen hangzó angol paneleket. Közben hívtam Jancsit telefonon, mert nekem nem maradt kulcsom a bázishoz. Ő éppen Budafokon intézte a lakcím kártyáját. Abban maradtunk, hogy őt nem várom meg, hanem felülök a buszra és csak ha nem találom Ágit a kulcs miatt, akkor ott fogom várni Dömsödön.

A busz egy rövid óra alatt ért le Dömsödre. Rögtön Ági munkahelyére mentem és ott sikerült átvennem a bázis kulcsait. Rövid séta és már bent is voltam.

Egy unicum, egy zsíros kenyér, mert már éhen is akartam halni, majd átöltözés és a Duna. Úszkáltam egy kicsit és amikor visszamentem a kertbe, felástam egy másfél négyzetmétert és kigyomlálva elszórtam rá a petrezselyem magot.

Tulajdonképpen ennyire tellett az időmből. Magamhoz vettem az otthoni lakáskulcs csomót és a dupla falu lábast és már siettem is a buszmegállóhoz.

Nagyon ki volt centizve minden percem. Haza is értem volna pontosan időben, ha Möci nem ad telefonon újabb feladatot, hogy vegyek a vacsorához alapanyagokat a salátához. Kértem, hogy akkor ő legyen ott pontosan ötkor, nehogy Bence ne várjon meg a matek órára csak azért, mert engem nem talál.

Möci mondta, hogy ő erre nem ér rá, mert az angolját kell tanulnia.

Amikor leszálltam a 8-as buszról, akkor még be kellett mennem a CBA-ba. Paprika, paradicsom, lila hagyma, jégsaláta, olíva bogyó és feta sajt.

Mire felértem a lakáshoz, már öt óra két perc volt és Bence már éppen kezdett volna hazaindulni.

Megtartottam az órát. Közben hazaért Áron is. Azt mondta, hogy a pót zongoraórája jó volt, Mariann meg volt vele elégedve.

Az óra után elindultam a lakógyűlésre. Szerettem volna, ha Möci jön velem, de ő megint az angol tanulásra hivatkozott, hogy nem tud jönni. A fő téma a Sanova energia megtakaritási program volt és persze mellette kisebb egyebek.

Hazajövet készítettem a salátát és Áronnal  üzentem a Möcinek, hogy hozhatja a vacsorát, én pedig készítem a salátát. Baromi szép nagy tál görög salátát készítettem és amikor Möci lejött, akkor derült ki, hogy csak ez a vacsora.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése