2014. május 17., szombat

TV a huzikába

Áront minél előbb le kell szoktatnom arról, hogy állandóan az Interneten lógjon, mert ez már kezd függőséggé válni. Ma reggel például 5-kor kelt, gyorsan levitte Mannát, hogy hadd szaladgáljon és 1/4 6-kor már be volt kapcsolva a számítógépe.

Az időjárás jelentés nem sok jót ígért a hétvégére és már most is nagyon hűvös volt. Be is kapcsoltam a Dömsödi fűtést.

Én csak 3/4 7-kor keltem és hét után már elkezdtem érdeklődni, - amit persze nem szeret -, hogy hol tart a készülődében, jó melegen felöltözik-e, mindene be van csomagolva a táskájába és viszi-e magával az igazolványait és a bérletét.

Reggelire megfőztem magamnak egy pár virslit és lassan nekem is készülődnöm kellett, mert időpontom volt a QUESTOR-ban.

Az ügyintéző hölgy kedvese fogadott és megadtam a megbízást a lejárt egyéves befektetés átutalására az egyszámlámra. Möci megbízott azzal, hogy ha ez valóban ilyen jól realizálható volt, akkor neki is nézzek egy ehhez hasonlót. Amit neki találtam, az még mindig jó volt, de annak már 2 %-kal kevesebb az éves hozama, részben azért mert rövidebb futamidőről van szó, másrészt azért, mert Matolcsy úr az eltelt egy év alatt többször is csökkentette a jegybanki alapkamatot.
Azután hazamentem és készülődtem a délutáni indulásra.

Áron már kettőkor otthon volt és segített a bepakolásban. Möci úgy döntött, hogy ezen a hétvégén nem tart velünk, hanem inkább ráfekszik az angolra, mert már csak egy hónap van a vizsgákig.

Mannát is bepakoltuk és három körül már indultunk. A TESCO-nál mindenképpen meg kellett állnunk, mert tele volt az autó PET palackokkal és üres sörös üvegekkel. Nagyon összedolgoztunk Áronnal és percek alatt leadtuk a palackokat. Össze is gyűlt majdnem négyszáz forint, aminek örömére kétszer annyit elfagyiztunk. Vettünk őrölt kávét, egy karton tartós tejet, egy hatos ásványvizet, műzliket meg Möci cipőjavításához egy tubus Pattex ragasztót és egy nagy Kozel sört és végre megláttuk azt a kis képernyős (20") TECHNIK LED TV-t, minden nyalánksággal felszerelve (DVBT, HDMI, USB,PC stb, és még "A" osztályú is ) ami egy éve már teljesen eltűnt a piacról és helyette csak rosszabb paraméterekkel és 20.000.- el drágábbak jelentek meg. Gyorsan rácsaptunk és még egy fali konzolt is vettünk hozzá, hogy be tudjuk szerelni a huzikába.

Amint elindultunk eleredt az eső. Útközben csak az ENVI kútnál és Szigethalmon a hentesnél álltunk meg, hogy vegyünk egy grillcsirkét vacsorára.

Még naplemente előtt érkeztünk és azt láttuk, hogy  a tegnapi vihar és jégeső milyen károkat okozott a növényzetben. Mannát kiengedtem a ketrecéből.

Jól bevacsoráztunk, még este megkóstoltuk a kefirt és amikor már készülődtünk volna a lefekvéshez, hívogattuk Mannát, de ő közölte, hogy vannak behozni valói, mert a múlt hétvégén nem jöttünk le és kint töltötte az éjszakát. Én még megterveztem a TV tartó konzol forgathatóságát, azután én is mentem aludni.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése