2014. május 3., szombat

Laciék elbúcsúztak

Ébredés után azt javasoltam a ház népének, hogy akinek van kedve, az jöjjön velem a piacra, akik pedig maradnak, azok nálam adják le a rendeléseiket, mit hozzak nekik. Csak Laci vállalkozott arra, hogy velem jön, a többiek még lustultak.

Vettünk három doboz tojást, sütni való szalonnát és egy szál csípős kolbászt. Lacinál vettünk egy-egy nagy csokor virágot Fruzsinak és Möcinek.

Laci ragaszkodott hozzá, hogy még a reggeli előtt együnk meg egy lángost. Ő simát én pedig egy fokhagymás, tejfölös, sajtost ettem.
Itthon Áron irányításával készült a reggeli, de mivel kint még nagyon hűvös volt, bent terítettünk.

Laciék kezdtek szedelődzködni, mert ők még ma szerettek volna lemenni Monoszlóra. Azt mondta, hogy szívesen bejönnek velem Kiskunlacházára megnézni, hogy milyen fűnyírókat lehet kapni, de oda már két autóval menjünk, mert onnan ők már egyenesen Monoszlóra mennek. Végül mégis csak a Scenic-kel mentünk.

Közben Zsoltiék telefonáltak az Adriáról, hogy a hotline segítséggel majdnem mindent sikerült megoldaniuk a lakókocsiban.

Be is mentünk egy szaküzletbe, ahol egy méregdrága Makita fűnyíróra beszéltek volna rá szívesen, de 55.000.- forintot nem szívesen adtam volna érte.

Utána még betértünk Katinkáékhoz a Szivárvány Cukrászdába. Ott krémeseztünk, kávézgattunk, majd hazajöttünk, hogy Laciék be tudjanak pakolni.

Nagyon jó volt, hogy itt voltak Laciék, de az is igaz, hogy megkönnyebbültünk, amikor elbúcsúztak. Ha kipihentük őket, akkor megint meghívjuk mindkettőjüket.

Áront és Möcit megkértem, hogy legyenek a segítségemre a sárga hüvelyű bokorbab ültetésében azzal, hogy azt a kertrészt, amit felások, azt gereblyézzék, hogy együtt kigazolhassuk. Így, hogy hárman végeztük a munkát, nagyon hatékonyan haladtunk. Mire elkészültünk a planírozással, elkezdett cseperegni az eső. Gyorsan elültettem a babszemeket és hadd essen.

Vacsorára Möci megfőzte a sóskát és kifőzött hozzá néhány szem krumplit is. Mindenki vett a tányérjára a még megmaradt csirkepörköltből is és azt a mikróban egybe melegítve ettük meg.
























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése