2014. május 9., péntek

készül a szülinapi torta

Reggeli nélkül indultam el a Diana közbe. Möcivel a BAH csomópontig együtt utaztunk a 8-as buszon. A tegnap történt baleset miatt nem készítette el a házi feladatát. Mondtam, hogy akkor legalább próbálja ezt angolul elmondani a tanárnak.

Tíz óra is elmúlt, mire hazaértem. Betértem a CBA-ba és megvettem a még hiányzó dolgokat (Margarin, Dió, Kakaó) Emőke szülinapi tortájához. Készítettem magamnak egy kis reggelit és leültem megírni a tegnapi bringa balesetet.

Laci átküldte a napelemes rendszerre kapott árajánlatát és kérte, hogy véleményezzem. Megírtam és leültem egy partit sakkozni. Meg is nyertem, de be kell látnom, hogy egy bizonyos szintnél nem tudok feljebb jutni. Az ELO számom ott 1200 és 1300 között volatilizál.

Áron és Möci korán jöttek haza. Áron eldicsekedtet azzal, hogy Éva néni közölte: "Mindenkinek úgy meg kell tanulnia a szavakat, mint ahogy az osztály két legjobbja Áron és Olivér tudja."

Mire Möci észbe kapott én már elkezdtem darálni a diót. Möci a kenőcsért volt felelős. Bekapcsoltam a sütőt. A fehérjéből készült habhoz adtam 25 dkg porcukrot. Egy kicsit tovább verve hozzáadtam  a darált diót, összekevertem és már mehetett is bele a sütőpapírral kibélelt tepsibe és az egész az előmelegített  sütőbe. A kész torta bekerült a hűtőszekrénybe egy napot pihenni.

Áron közben tanulgatott és gyakorolt is egy kicsit.

Már már azon voltam, hogy visszategyem Áron szobájába a számítógépét. Ebben csak két dolog akadályozott. Először nem tudtam, hogy hova tettem a wifi kulcsot, másodszor: még mindig vannak Áron szétszórtságára utaló problémák. A legfrissebb, hogy elvesztette  az egyik lakáskulcsot.

Nagyon hozzászoktam ahhoz, hogy pénteken megyünk Dömsödre és érzem a hiányát, mert ma nem mehetünk. Holnap Áronnak és Möcinek is tanítás van a május elsejei négynapos lógás miatt. Szinte Dömsöd elvonási tüneteim vannak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése