2014. május 15., csütörtök

Napelemes rendszer bővítése

Az idő, amire ébredtünk egyre pocsékabb. Hova kell még halasztgatnom a hagyományos május elsejei Dömsödi Duna átúszást? Na mindegy, szerintem lesz még nyár.

Áron szisztematikusan leszűkíti az éjszakai pihenését. Nem elég, hogy későn fekszik, napok óta korán kel. Újabb rendszabályokat kell bevezetnünk, ha nem akarjuk, hogy a pihenése rovására internetezzen.

Én bezzeg lustálkodnék ha lehetne. Az ébredést mindig azzal töltöm, hogy megtervezem a napot, amiből a felkelés után készül a ToDolist.

Reggeli után megbámultam néhány korabeli autócsodát Renault 4R (csúnyácska), Citroën 2 CV (kacsa), amik ma már veterán autóknak számítanak, de mindegyikben van valami forradalmi okosság, ami a többi autóban a korában még nem volt és ez mai autókban már alig.fordul elő, mert mind egy kaptafára terveződnek.

Lementem (volna) a házi orvos doktornőhöz, hogy konzultáljunk a legutóbbi labor eredményemről, de vissza kellett jönnöm egy esernyőért, mert olyan ítéletidő van odakint, hogy a 20 méteren bőrig áztam volna. A második lemenetnél az esernyőt miszlikre kicsavarta, elgörbítette a vihar, úgy, hogy az egyszer használatos so genannte wegwerfen Stück alakot vett fel.

A labor eredmények a doktornő szerint kiválóak és még rossznak szokott koleszterinem is rendben volt.

A következő feladat az Áron elvesztette kulcs pótlása lett volna, de oda hiába mentem, mert az üzlet nyerskulcs készletében csak négyféle méret volt, ehhez a típusú HiSec ajtóhoz, miközben a mienkhez egy ötödik méretűre lett volna szükség. Biztatott, hogy ezt a méretet is megrendelik és majd egy e-mailben jelzik, ha megjött.

Innen már nem volt messze az a használt gyerekruha üzlet, ahova néhány kinőtt darabot egy hónapja leadtam és annak a papírjáért  kellett beugranom.

Lacika telefonált, hogy a május 24-i hétvégére meghív mind a hármunkat Monoszlóra egy horgászással egybekötött bulira. Csak a beszélgetés után eszméltem rá, hogy 24-én Áron Bécsbe megy az iskolával.

Varjú úrral jól összerúgtam a port. Nekem az volt a szemre hányni valóm, hogy a napelem rendszer bővítését nem kezdték el az ígért március vége, április eleje időben, neki pedig az, hogy nem fizettem ki időben az előleget. Minden ugyanúgy megy kicsiben, mint ahogyan az országban nagyban. Remélem, hogy a köztünk lévő vitának az lesz az eredménye, hogy most már sürgősen elkezdik és be is fejezik a bővítést.

Közben Aszódiékkal tisztáztuk, hogy a július 12-13-as meghívást bármelyik napra elfogadjuk.

Azután lassan hazaevickélt a család. Möci még ellátta Csabit vacsorával és utána lejött, hogy megcsináljuk az angol leckéjét. Hozott le paprikát, paradicsomot, hogy amíg segítek neki fordítani készítsek egy lecsót.

Áron Emőkénél vacsorázott és közösen tanulták a természet ismereteket és ott is lakmározott. Később levitték a Mannát a kutya futtatóra.

Amíg folytattuk az angol tanulást, készült a lecsó is. A mai nap megint nagyon tömény volt. Mikor lesz már egy olyan nap, amikor csak annyit írhatok a blogba, hogy reggel nyolckor belógattam a lábam a meleg vízbe és este nyolcig nem történt semmi, a víz pedig meleg maradt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése