2014. május 31., szombat

A veteményes gondozása

Reggel rajtam kívül senkinek nem volt kedve elmenni a piacra. Áron a számítógép előtt ült, Möci tanulta az angolt én pedig felvállaltam, hogy egyedül megyek vásárolni.

A szokásos dolgokon (tej, tojás, szalonna, kolbász) kívül vettem hat karfiol palántát és egy fél kiló zsenge zöldborsót, mert a miénk, még nem érett a leszedésre.

Gabikáéktól elhoztam a Jancsi által leadott kulcsokat.

Az ültetésnél a saját nevelésű négy paradicsom palánta is kikerült a műanyag tartójából a földbe.

Emő egész nap intenzíven tanult. Amikor csak tehettem segítettem neki a tanulásban és csak akkor hagytam magára, amikor már nagyon elfáradtam.

Előkészítettem a talajt a karfiol palántáknak. Áron közben összegereblyézte a kigyomlált gazokat, utána pedig segített kimagozni a zöldborsót.

Mivel megígértem Möcinek, hogy a tanulása érdekében minden házi munkától kímélni fogom, elkezdtem készíteni az ebédet. A neten néztem egy zöldborsó leves receptet és kérdezés nélkül belefőztem egy csomó csirke ezt-azt.

Amikor mind a ketten elunták a tanulást és a munkát, akkor mentek egy kőrt bicajozni. Amikor visszajöttek Möci learatta az új sóska termést, mert holnapra abból tervezett valamit készíteni.

Amikor már mindenki eleget sportolt, jöhetett az ebéd.

Délután mindenki tanul és este még egy kis szauna belefért.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése