2014. július 9., szerda

A út második szakasza

Hétkor A reggeli vizes blokk után én már el is foglaltam egy olyan asztalt ahol elérhető egy konnektor. Kértem egy kávét és miközben kerestem egy útvonal térképet Lignano felé az Interneten, vártam Emőt és Áront.

Amikor ők is megjelentek, feladtuk a rendeléseinket a reggelire. Möci croissont hosszú kávéval, én lágy tojást virslivel, Áron pedig két meleg szendvicset rendelt.

Kilenc óra előtt sikerült elindulnunk, de már az indulás után nem sokkal elkövettünk egy hibát. Ahol az IGO azt mondta, hogy most forduljunk jobbra, ott Möci rám szólt, hogy "itt nem lehet jobbra fordulni, menj egyenesen!" Én szót fogadtam és ezzel elszalasztottuk annak a lehetőségét, hogy Letenyéig ne kelljen fizetés köteles autópályán mennünk.

Később az őrmesternek egy ehhez hasonló módon sikerült az utat 14 kilométerrel meghosszabbítania.
Egy idő után rájöttünk, hogy az IGO hülyesége, miszerint egy közel 500 km-es útvonal helyett egy 1200 km-es kerülőt javasol, abból adódik, hogy a kütyün nincs rajta Szlovénia térképe.

Amikor megálltunk egy Petrol kútnál. Ittunk egy kávét és egy szörpöt. A személyzet nagyon szolgálatkész volt és az egyik fiatalember segített és a saját gépére letöltötte az én Dropboxomból a szlovén  térkép négy modulját és rátette a PENdrive-omra. Innen már egyszerű volt a kütyü IGO-jára feltenni. Ettől kezdve az IGO egy normális útvonalon mutatta Lingano-ig az utat. Közben  vettünk Áronnak egy nagyon klassz LED-es kézi lámpát 30 € helyett 10 €-ért (ha valakinek már összegyűlt 30 vásárlói bélyege abból a termékcsoportból). Az eladó, látva, hogy Áron mennyire vágyik erre a lámpára, ezen segített. Benyúlt a fiókjába és leszakított 30 kis bélyeget és átadta Áronnak.

Az út további szakaszán Möci javaslatára megálltunk egy Marche-nál. Ott Möci gulyáslevest evett, én egy bablevest kolbásszal, Áron pedig csak főtt kolbászt ketchuppal.

Áron az úton közölte, ha megígérjük, hogy nem fogunk nagyon mérgelődni, akkor elárulja, hogy többek között mit felejtettünk otthon. Megígértük, elárulta: a négy összecsukható kemping széket, amiből három is elég lett volna.

Este hét óra előtt érkeztünk a Lignanoi Sabbiadoro kempingbe. A portáról egy kis villanyautóval vittek be, hogy kiválasszuk, melyik parcella tetszik. Miután kiválasztottuk, kitöltöttük a papirokat és mehettünk be a huzikával.
 Amint leakasztottuk a huzikát, segítőkész kemping lakók jelentek meg és felajánlották a segítségüket, hogy a huzikát a kiválasztott parcellába a helyére tolják.


Az Önkiszolgáló étteremben Áron és Möci valamilyen Sült zöldséges kaját és vadas mi islasagna-t ettek, hozzá sprite-ot és fehérbort.

Amit én választottam az grillezett tintahal majonézzel sültkrumplival, sült zöldséggel és hozzá sör volt. Áron egy kicsit meg is bánta, hogy nem kalimárit kért.

Utána megszálltuk a vizes blokkot és eltettük magunkat aludni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése