2014. július 3., csütörtök

Quantum Leap

Úgy ébredtem, hogy lényegesen jobban vagyok, de azért még érzem, hogy valami nincs teljesen rendben. Pihenés és diéta.

Áron szobája még mindig jobban hasonlít egy csatatérre, mint lakószobára, pedig megmondtam neki, hogy délután csak akkor mehet el Bálinthoz, ha a szobájában rend lesz.

Möcit hívtam, de nem vette fel. Később visszahívott és elmesélte a körülményeket. Csupa jót mondott a helyről.

Végre sikerült Nóra nagyit elérnünk, de nem biztos, hogy tud velünk jönni a hétvégén Dömsödre, mert egy esküvői meghívója van Pomázra.

Áron 11-kor készített egy diétás reggelit. Lágy tojás só és kakukkfű nélkül, virsli mustár nélkül és tej.

Több mint egyheti blogírást sikerült bepótolnom. Nem volt kis feladat, mert voltak napok, ahol csak címsorok árulkodtak arról, hogy mi is történt és arról mit is gondolok.

Visszavittem a könyvtári könyveinket és arra gondoltam, hogy most nem hozok ki újakat, mert elutazunk és nem lesz időnk arra, hogy határidőre mindent kiolvasva visszavigyünk. Viszont amikor megtudtam, hogy a szabadságolások miatt meghosszabbított kölcsönzési idő áll a rendelkezésünkre, akkor megváltoztattam a tervemet és Möcinek is, magamnak is kikölcsönöztem egy könnyített szövegű angol könyvet CD melléklettel és egy kétnyelvű angol-magyar könyvet.

Mire hazamentem, úgy tűnt, hogy Áron komolyan vette a rendcsinálási feladatát és a feltételeimet. Büszkén bemutatta az eredményt és amikor bejelentettem, hogy most elindulok a Citi Bankba Kádár úrhoz, akkor lazán közölte, hogy ő meg este 9 óra körül fog hazajönni Bálintéktól.
Na nem, ez Nagy Ugrás lenne ilyen hirtelen. Inkább gyere haza 8 óra körül és akkor nem fogok annyira izgulni.
- Apa, meddig akarsz még miattam izgulni? Nem veszed észre, hogy már nem vagyok kis gyerek?
- Észre vettem. Már nagyon nagy fiú vagy, de majd ha te is apa leszel, akkor meg fogod érteni, hogy egy apa addig izgul a gyerekei miatt, amíg azok nem érik el a 100 éves kort.

Amikor A Citi Bankból hazaértem Áronnak már hűlt helye se volt. Ebédre ettem egy kis tökfőzeléket rántott padlizsánnal, majd leültem blogot írni.

Estig kerestem az IGO térképek legfrissebb változatait, hogy az elindulásunknál ne legyenek problémáink.

A mellkasi tünetek, mintha soha nem is lettek volna, eltűntek. Úgy látszik használt neki az egynapos diéta.

Nóra nagyit még este is invitáltuk, hogy jöjjön velünk holnap Dömsödre. Kilenc óra után nem sokkal érte tudnánk menni és vasárnap házhoz szállítjuk. Azt ígérte, hogy a meghívás jól hangzik, de majd még holnap reggel felhív minket.

Möci este felhívott és átadta a telefont Katinak, mert kiderítették, hogy mind a ketten Gabay Lacinál tanultunk angolt. Nagyon jót beszélgettünk a 30-40 évvel ezelőtti időkről, de tőle tudtam meg a szomorú hírt, hogy Gabay Laci meghalt. Utoljára 4-5 évvel ezelőtt még meglátogattam Kővágóörsön és akkor még jó egészségnek örvendett és örült, hogy hosszú idő után újra látjuk egymást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése