2014. július 2., szerda

EKG

Úgy ébredtem, hogy enyhe mellkasi szorítást éreztem. Ilyenkor jó hipochonder gyanánt egy kissé bepánikolok.  Kicsit panaszkodtam Möcinek, de tudva, hogy ma milyen sok  dolgom van, az eszembe se jutott, hogy ágyba maradjak.

Áron is felébredt, kicsit mellém bújt, kicsit beszélgettünk, azután felkelés.

Összeállítottam a napi programot. Möciért tíz óra tájban jöttek. Először is segítettem neki bepakolni a kiállításra szánt rajzait.

Amint ők elindultak Őriszentpéter felé én is indultam. Az első állomás a Bartók Béla úti OTP volt. Röpke egy óra alatt sikerült elintézni az Áron értékpapír számláját és a gyámsági betétkönyvét is. Azt ígérték, hogy holnapra a Citi Bankba kerül a pénz. Nem teljese értették, hogy erre miért szántam el magam, de azért megmutattam, hogy még a számla költségeit sem fedezik a hozamok.

A második helyszín a Fuji szerviz volt. Ott megdumáltak, hogy a fényképezőgép azért panaszkodik, mert nem szereti az adapteres SD kártyát. Rábeszéltek egy 8 GB-s kártyára potom 2800.- ért.

Hazafele még mindig nem múlt el ez a mellkasi szorítás és úgy döntöttem,hogy semmi könnyelműsködés, Áronnak még szüksége van rám, leszállok a Móricz Zsigmond körtéren és bemegyek az SZTK-ba.

Ahol időpontot szerettem volna kérni, ott szóba sem álltak velem beutaló nélkül. Gondoltam egyenesen a Kardiológiára megyek és kérek egy EKG-t. Ott is a beutalót kérték, de mondtam, hogy beutalóm ugyan nincs, de van egy mellkasi szorításom. Ezen úgy meglepődött a nővér, hogy azonnal kihívta a doktornőt.

Ebben a pillanatban beindult a fogorvosi szindróma és semmi szorítást nem éreztem. Ebből már visszaút nem volt. Megcsinálták az  EKG-t, megmérték a vérnyomásomat, kikérdezték a kórelőzményeket és közölték (meg persze le is írták), hogy minden negatív.

Leszállva a Gazdagréten még bementem a postára elintézni a  takarékcsekket, majd haza. Szerencsére Áron nem éhezett, mert feltalálta magát és megette a maradék lecsót.

Áronnal kipakoltuk a mosogatógépet  és utána elindítottam a nagymosást.

Később kisütöttem a Möci által bepanírozott padlizsánt és azt ettük tökfőzelékkel  mind a hárman Emőke, Áron és én. Utána még bekaptunk egy-egy

Emőke megnyugtatott, hogy ez a kis mellkastáji diszkomfort érzés lehet a tegnapi nagyon csípősre sikeredett lecsótól is. Mindenesetre pihenjek és ne egyek semmi zsírosat, fűszereset, amíg ez nem múlik el.

Este kipróbáltam, hogy a DVD-ről pendrive-ra átmásolt filmek, hogyan játszhatók le a TV-n. Ez már a nyaralásra való készülődés egyik eleme.

Áronnak nem megy a rendcsinálás, pedig holnap délig el kell készülnie vele.

Hívtuk Nóra nagyit, mert azt szeretnénk, ha velünk töltené a hétvégét Dömsödön, de egyik telefonját sem vette fel.

Möci este bejelentkezett és beszámolt az útról és az ottani körülményekről.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése