2014. július 17., csütörtök

Uszoda a kempingben

Nagyon korán ébredtem. Úgy indultam el fogat mosni, hogy onnan már egyenesen  Szupermarketbe mentem friss péksüteményért és tejért. Vettem még három kis csirkecombot is, hátha egyszer még sor kerül a csirkepörköltre.

A recepción vettem egy   1 órás Internet hozzáférést potom 2 €-ért.

Sikerült Möcit egy lekváros croissanttal és egy pohár tejjel kicsalogatni az ágyból.

Telefonált a SION Security, hogy a rendszerük áramszünetet jelzett a Dömsödi házban, ha nem tudunk személyesen intézkedni, akkor szóljunk valamelyik szomszédunknak, hogy hatoljon be. Ezt akkor még nem vettem komolyan, mert azt gondoltam, hogy majd csak visszajön az áram.

Az előreggeli után felkapaszkodtam a netre és bemásoltam az elmaradt blogbejegyzéseimet. Möci már csak egy rövid ideig tudta használni, mert lejárt az idő.

Möci felfedezte, hogy a kempingen belül van egy uszoda. Megnéztük és egy osztályon felüli uszodát találtunk. Az egyik medence, körbeülővel és gyakran beinduló masszázzsal, a másik szabályos úszómedence. Ezenkívűl nagy és széles csúszda is állt a vendégek rendelkezésére.

Ott voltunk egészen 1 óráig, mert 1 és 3 között víztisztítás miatt zárva tartják.

Hazafele tartva, odapofátlankodtunk az egyik lakóautóhoz, amelyikkel már napok óta szemezek. A tulajok osztrákok voltak és kérdésünkre azt mondták, hogy egyáltalán nem zavarunk, sőt, belülről is nézzük meg a járgányt. Egy másfél éves Adria lakóautó volt, Fiat alvázon egy 130 LE-s diesel motorral.  A jármű kívül-belül nagyon tetszett, de, amikor az árát megtudtam, majdnem a szívemhez kaptam. 58.000 €, ami kb. 18 millió Forint. A mi lakókocsink értéke ennek kb. a hatoda és egy lakóautó használati értéke nagyobb, de nincs hatszorosa egy lakókocsinak.

Kivételesen időben kezdtem el készíteni az ebédet. Először egy hagymát aprítottam és apró húsos szalonna kockákkal kezdtem pirítani. Ebbe kerültek a nagy kockákra felvágott csirkecombok és a krumplikockák. Piros paprika, kevés víz és fedő.

Egy óra múlva elkészült a csirkepörkölt, paprikás krumplival. Hozzá a tegnapról megmaradt uborkasalátát ettük. A nagy ebéd után pihenés gyanánt a teniszbajnokságot néztem.

Késő délután kimentünk a tengerre. Nagyon jót úszkáltunk. Amikor már hét óra fele kezdett beborulni, akkor bejöttünk és elővettük a fagylaltunkat.

Már az is gyanús volt, hogy a fagylalt egy kicsit megolvadt. Később kiderült, hogy amikor Áron el volt foglalva a jégkocka gyártással, akkor a mélyhűtő zsanérját (csuklópánt) eltörte.

Később elmenet azt monda, hogy a játszótérre megy. Balázsék többször keresték, de először sehol nem találták

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése