2014. július 7., hétfő

Dömsöd - Budapest - Dömsöd

Nagyon korán ébredtem. Most már oda kell figyelni az utazási logisztikára is. Még nem volt 1/2 6 és már locsoltam. Való igaz, hogy nem teljesen önszántamból ébredtem, hanem azért, mert Manna már böködte az orromat, hogy ő ki szeretne menni.

A huzikában felszereltem a két maradék fehér függönyt. Már csak a sötétítők vannak hátra, de azokat előbb ki kell vasalni.

Egy-két paradicsomot   felkötöztem a karójára. Most már Mannára is figyelni kell, hogy ne csavarogjon el, mert ha délelőtt indulunk Budapestre, őt haza kell vinnünk. Csabi elvállalta egy hétre a gondozását.

A reggelit már ketten készítettük Áronnal.

Dél körül indultunk, mert Möci is kb. akkorra fog hazaérni Őriszentpéterről, mint mi. Meg s álltunk hazáig.

Nagy volt a  viszontlátás öröme. Még egy óra és indulhatunk vissza. Áron felvitte Mannát a Csabihoz.

Möci két gyönyörű smaragdfa csemetét hozott, természetesen földlabdával.

Norcival azt a stratégiát beszéltük meg, hogy csak egy óra skype-olást engedélyezünk naponta Áronnak és Leónak. Az időtúllépést Norci Leónál a WiFi jelszó megváltoztatással én pedig Áronnál egy hét szilenciummal büntetem.

Megpróbáltam előre átutalni a TESCO Vásárlókártya hitelét, mert amikorra határidős, akkor mi éppen nem leszünk itthon. A Tesco Vásárlókártya hitelével kapcsolatban fel kellett hívnom  a BudapestBank-ot, ahol ezzel egy időben kötöttem egy éves családi utasbiztosítást.

Visszafele menet Dömsödre még egy utolsó nagy bevásárlást tettünk Tökölön és ha már ott jártunk, akkor tele is tankoltunk az ENVI kútnál. Itt a legolcsóbb az üzemanyag, mert nincs iroda, raktár és kiszolgáló személyzet. Csak bedugom a kártyát és mehet.

A bázison Möci és Áron végezték a kipakolást, én pedig nagy izgalommal telepítettem a két smaragdfa csemetét. A telepítés helyét konszenzussal jelöltük ki.

Möci kivasalta a sötétítő függönyöket. A felszerelésüknél hibáztattam magam, hogy a leszerelésnél nem jegyeztem meg, hogy melyik  hova való, így azután lehet, hogy majd még át kell szerelgetni.

Leültünk megvacsorázni. Mindenféle maradékot, de azért finomakat ettünk. Az utolsó néhány darab buffalói csirkeszárny, a roston hal, a tökfőzelék stb.

Még megpróbáltuk nézni a filmet az M1-en, de nézhetetlen volt. Milyen is legyen főműsor időben?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése