2015. augusztus 8., szombat

A számítógép kiírthatatlan a napi programból

Negyedik napon vagyunk úton. Az idő eddig kitűnő.

Reggel az ágyban még olvasgattam egy órát.

A fiúk még alszanak, amikor én már kimegyek megnézni a nagy szörf életet. Az eszközök még tavaly óta is rengeteget fejlődtek. Egyre modernebbek és természetesen egyre drágábbak. A szörfözés technikája is változott. Csak ámulok és bámulok, hogy miket tudnak a nálam fél évszázaddal fiatalabbak. Be kell látnom, hogy ide már nem fogok eljutni.

Kezdődik a reggeli készítés ceremóniája. Készítem az alapanyagokat. Áron morog, hogy már megint neki kell mosogatni. Levi segít, az ő mai feladata a „körlet rend”.

A nagy sikerre való tekintettel megismétlem a tegnapi menüt. Sült szalonnán tükörtojás lágyásan, mellé paradicsom, paprika, uborka, retek és új hagyma és hozzá kakaó. Főleg a szalonnának van sikere. A tojást is megeszik, de kenyeret hozzá egy falatot se, azt csak én eszem, a zöldségeket pedig csak akkor eszik, ha könyörgök, hogy egyék.

Reggeli után én írom a történéseket, Áron és Levi kártyáznak.

Utána elmegyünk együtt úszni. A tenger hibátlan, az idő nekünk kedvez, de később Áronék sajnos mégis bebújnak a jól klimatizált Internetes kabinba és ott múlatják az idejüket, amíg a szigorú Apa onnan ki nem tessékeli őket.

Késő délután körkérdés, ki mire szavaz az ebédet illetően. Itt demokrácia van. A választási lehetőségek:

  1. Tojásos lecsó, benne debreceni és virsli,
  2. Rántott cukkini, tetszés szerint majonézzel, ketchup-pal vagy mustárral,
  3. Tejfölös kapros tökfőzelék sült kolbásszal.
A szavazás lezárult, a szavazó bizottság megállapította, hogy a tökfőzelék 100 %-ban nyert.

A fiúk elvonulnak a tengerre és amikor onnan visszatérnek, már úgy szól a közlés, hogy 10 perc múlva kész az ebéd és tálalva.

A tíz perc után többször kihűl és többször melegítem az ebédet, majd egy óra elteltével egyedül ebédelek.

Elindultam a BILLA-ba, hogy pótoljam a kifogyott készleteket, de útközben nem állottam bevinni a zsák szemrehányást az Internet elérési HotSpot helyre.

A BILLA-ban vettem sört, ásványvizeket, málnaszörp koncentrátumot, vodkát, főzni való kukoricát, trappista sajtot, és hajmosó sampont. Lisztet is beterveztem a palacsinta sütéshez, de végül azt elfelejtettem.

A fiúk közben tengereztek, de amikor megérkeztem a bevásárlásból, akkor még mindig az Internet volt a főszereplő.

Már elmúlt este hét óra, amikor segítettek kipakolni az autóból és végre leültek „ebédelni”.

Kicsit felkerekedett a szél és még az is lehet, hogy esni fog.

Tenger, tenger, tenger. Áron és Levi elmentek biciklizni. Az a gyanúm, hogy a recepciónál nem jutottak tovább, mert ott van Internet hozzáférés.

Kicsit alakítottam a G. Krisztiánnak tervezett levelemen, aminek válasza kell majd a lányomnak készítendő irodalmi összeállításhoz.

Elküldtem egy levelet a Varjú úrnak, hogy kezdődhessen Tamás napelemes rendszerének a tervezése.

Olvasással múlattam az időt, türelmesen várva az esti lehűlést és azt, hogy a fiúk felálljanak a számítógép mellől és hazataláljanak.


A türelmem az éjféli harangozás után elveszett. Fogtam az elemlámpát és elmentem értük. Onnan tudták, hogy nem látok a pipától, hogy meg se szólaltam, csak megjelentem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése