2015. augusztus 12., szerda

Kaufland

Nagyon későn keltünk, mindenki sokáig lustálkodott.

A fogmosás után közösen készítettük a reggelit.

Nekem szükségem volt egy Internet elérésre, mert intéznem kellett az Uniqa Biztosítóval és a Budapest Bank-kal az ügyeimet.

Az ügyintézésekben nem jártam sok sikerrel. A Biztosító Társaságok addig nagyon együttműködőek, amíg az ember megköti a biztosítást, utána már inkább kötözködőek.

Megnéztem a leveleimet. Kicsit igazítottam a blog bejegyzéseken és magam is indultam a tengerre.
 Még hívom a fiúkat is, hátha velem tartanak. Azt terveztem, hogy ma nem főzünk, hanem elmegyünk az étterembe. Áron és én már előre tudjuk, hogy mit (Ligne = rántott tintahal) fogunk rendelni, azután ha Levi is belekóstolt, akkor még ráér eldönteni, hogy ugyanazt rendeli-e vagy mást.

A tenger után felvettem a fiúkat a recepción.

Közben módosult a terv. Elmentünk a Kaufland-ba vásárolni, ahonnan Áront azonnal kitiltották, mert fedetlen volt a felsőteste.

Csak Levivel mehettünk be és ott igyekeztem semmit nem elfelejteni, amire szükségünk van. Vettünk kovászos uborkát, paradicsomot, újhagymát. 

Áront a parkolóban hagytuk, de ő sem unatkozott, mert ott volt a notebook.

Levivel megállapítottuk, hogy itt szinte minden drágább, mint Magyarországon.

Hazamenet elkezdtem odatenni a mai ebédet (vagy ha úgy tetszik a vacsorát).  A fiúk mindenben kiszolgáltak, csak, hogy játszhassanak egy kicsit a Solo-val.

Kaptam vodkát, behűtött sört, rendezői széket és minden egyebet, amire szükségem volt. Áron hámozta a krumplit, Levi elmosogatta a lábast és felszolgálta a szükséges fűszereket, miközben nekik csak az  a problémájuk maradt, hogy hol sakkozzanak.

Három csirkecomb volt bent a grillsütőben és hozzá főtt krumpli füstölt szalonnákkal tovább sütve.

Közben persze többször is leoldott a biztosíték, mert ezt a terhelést (hűtőszekrény, klíma, meleg víz ellátás, grillsütő és főzőlap,  valamint a notebook és a kütyük töltése), egyszerre nem bírta. Ilyenkor valamit előbb le kell kapcsolni és minden mehet tovább.

A grillezett csirkecombokhoz tejföllel, kovászos  uborka darabokkal és majonézzel feljavított franciasalátát tálaltam. A siker nem maradt el.


Vacsora után Áron és Levi még elmentek a recepcióra, de onnan már csak nagyon későn jöttek meg, hogy nyugovóra térjenek.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon elfelejtettem, hogy mit írtam korábban. Aztán most: A 3 fő 01-es kódszámú kijöhet jól is, ha nem azonos az apjok! Volt elrettentő 02-es is, tavaly előtt! Nem Ernőnek írták. A tény tagadhatatlan, de a semmit nem ér, mint a bündli! Tibcsi.

    VálaszTörlés