2015. augusztus 24., hétfő

Bufallói csirkeszárny

A fiúk reggel még csak lustálkodtak  amikor elindultam vásárolni. A piacon csak egy nagy palack tejet vettem Esztikétől, a vegyes boltban viszont két doboz tojást, csípős paprikát, kakaót és meggyszörpöt a fiúknak.

Utána a villanyszerelési boltban kötöttem ki 3 db ötös vago-ért és 4 méter három eres kábelért és 2 db 2 méteres kábelcsatornáért az elektronikai munkaasztal tápellátásához. 

Még elgurultam a Gazda boltba gyökereztető hormon porért,de az eladó olyan szakmai kérdéseket tett fel, amire csak úgy tudtam válaszolni, ha előbb felhívtam a lányomat. Emőke meg is adta a helyes választ.

Visszatérve elkezdtem készíteni a reggelit. Sok-sok bundás kenyeret sütöttem, mellé kakaó készült  és a kúp alatt tálaltam. Egy tányérra külön tettem a frissen leszedett paradicsomokat, a paprikát, újhagymát (és csak magamnak a csípős paprikát is).

Reggeli után a  fiúk nagyon rendesen összeszedték a lehullott almát és a sérülteket hátravitték a komposztálóba, az épeket pedig a kúp alá deponálták.

A gyökereztető hormonport rögtön kipróbáltam és két egészségesnek tűnő smaragdfa ágat bevizezve bemártottam a csodaporba és egy nagy cserépbe elültetve, jól meglocsolva várjuk a csodát.

Hozzákezdtem a nagy attrakcióhoz a hírhedt Buffallói csípős csirke szárnyhoz görög salátával. A vele kapcsolatos sok és macerás munkának csak úgy van értelme, ha a siker nem marad el.

Sajnos Áron annyira ellenállt a görög salátának, mondván, hogy minek csináltam, ha már évek óta tudom, hogy ezt ő nem szereti. A kudarc annyira felbosszantott, hogy mondtam, előbb ebédeljünk meg és utána kivihetem a buszmegállóhoz és akár haza is mehet Budapestre, mert a válogatósságnak ezt a mértékét nem tudom tolerálni, de tudjon róla, hogy ezzel az Ábel itteni vendégeskedését is elrontja.

A csípős csirke szárny mindkettőjüknek nagyon ízlett és Ábel a görög salátából is többször szedett.

Az ajtóra szerelt belső riasztón elengedett a két oldalán  ragacsos szalag, amiért a Reed relét működtető mágnes minden ajtónyitáskor le akar esni. Ezért úgy döntöttem, hogy ennek a szerelését egy végleges és stabilabb megoldással helyettesítem. Körülbelül egy órát tartott a szerelés, de legalább lett egy stabilabb megoldás.

Áron meghátrálva közölte, hogy a neki kitálalt görög salátát megette.

17:30-ra pontosan megjelentem dr. Siket úr rendelésén a Mannával. Manna nem jött ki önszántából amikor kinyitottam a hordozókájának a rácsát, mert emlékezett rá, hogy három hónappal ezelőtt itt kapott egy szurit.

Este csak három cső főtt kukorica volt a vacsora, de nem lábasban főzve, hanem hajában egy tányéron a mikróban. Így harmad annyi idő alatt készül el, miközben csak fele annyi energiát fogyaszt és ami a legfontosabb, hogy az íze nem kerül a főző lébe, hanem a kukoricában marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése