2015. augusztus 27., csütörtök

Paradicsomos káposzta

Úgy látszik, hogy büntetlenül már én sem maradhatok fent éjfél után. Reggel ugyanis bevallhatatlanul későn ébredtem. Áronról nem is beszélve, mert azt észleltem ugyan, hogy mellőlem elvitte a notebookot, de ettől még az ágyban volt, csak Internetezett.

A fürdőszobai ceremónia után, ami ma a borotválkozás miatt hosszabbra sikeredett, lementem készíteni a reggelit és Áront már csak akkor hívtam, amikor már lehetett tálalni a kúp alatt.

Reggeli után be kellett gurulnom a piacra, mert elfogyott a tojás és valamit ebédre is ki kellene találnom. A tojáson kívül vettem egy fej káposztát, egy liter paradicsom ivólevet, sütni való erdélyi szalonnát és 40 dkg oldalast. Elhatároztam ugyanis, hogy paradicsomos káposzta lesz sült oldalassal.

Már nehezen viselem a nagy lobonc hajamat ezért megnéztem a Dömsödi fodrászatokat, de mindegyiket zárva találtam. Az egyiken telefonszám is volt kiírva, hát felhívtam, hogy megkérdezzem, mikor lesz nyitva. Meg is beszéltem egy időpontot: holnap reggel 9 óra.

A villanyszerelékek boltjában vettem 3 darab 3-as wago-t, mert már a fejemben megszületett az elektronikai barkács sarok áramellátásának a terve.

Ha már itt vagyok a Főúton, akkor csak egy ugrás a Gazda Bolt, ahol be tudtam szerezni a locsolótömlőnek a csatlakozóját, amit Levi  rajta felejtett a vízcsapon a Preluki kempingben.

Hazatérve rögtön (de akkor már jóval elmúlt dél) feltettem a káposztát főni. Áron megszakította az Interneten a játékát, hogy nekem be tudja olvasni nosalty.hu oldalról a paradicsomos káposzta csínját-bínját.

Ebédre meg is kóstolhattuk a két új ételt.

Délután Áron átkerekezett Levihez, és sikerült is áthívnia. 

Kimentünk a Dunára úszni és kivittük az F2-es szörfdeszkát, amivel a fiúk tjól udtak játszadozni. Csak egy óra múlva tértünk vissza a házba.

Levi és Áron elmentek kutyát sétáltatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése