2015. augusztus 25., kedd

Alma feldolgozó üzem

Reggelire a szokástól eltérően nem bundás kenyeret sütöttem, hanem egy nagy serpenyő szalonnás, hagymás, kolbászos tojásrántottát készítettem, ami mellé felkínáltam a tegnapról maradt görög salátát is, de óvatosan, hogy csak az szedjen magának belőle, aki szeretne, mert mellette ott van a zöldséges tál is.

Az éléskamrából a molylepkék kiirtása folyamatban van. Lehetőleg minden ott tárolt dolog jól lezárható üvegbe kerül.

Áron azt kérte, hogy kapcsoljam vissza a WiFi-t és majd azzal kezdi, hogy fog Duolingózni. Láttam, hogy ezt Ábel is szeretné és így meghajoltam a kívánságuk előtt.

Ebédre spenótot készítettem csirkepörkölttel és főtt tésztával. A fiúk nagyon meg voltak elégedve a felhozatallal.

Manna nagyon szívesen kényezteti magát, mert rajtam kívül a két fiú is ajnározza, simogatja. A kényeztetésről küldtem néhány fotót Emőkének, hogy neki ne hiányozzon annyira a Manna.

Áron felhívta Nóra nagyit és bár ezt már korábban is elmondta, most megismételte, hogy itt vagyunk Dömsödön és itt van Ábel is.

Délután közösen nekiálltunk az összegyűjtött alma feldolgozásának (alma pucolás).  Ábel és én pucoltuk az almákat, ami abból áll, hogy négy részre vágjuk és kivágjuk belőle a magházat, ami az esetek 90 %-ban amúgy is a kukacok által megtámadott, mert nem permetezett, bió. Az így megtisztított és feldarabolt almát Áron kicentrifugálva befőttes üvegekbe tölti. Sajnos a munka felénél a gyümölcscentrifugánk teljesen felmondta a szolgálatot. Majd elviszem a szervizbe, hátha még érdemes megjavíttatni.

Este hatra sikerült rábeszélnem a fiúkat, hogy mozduljanak ki az Internet mellől. Kimentünk a Dunára. A víz meglehetősen friss volt, de azért én úsztam egy nagyot, a fiúk meg egy kicsit lazábbra véve a figurát gumi-matracoztak és a stégről ugráltak a vízbe. Én csak annyit kértem, hogy amikor visszamennek, akkor rögtön vegyenek egy forró zuhanyt.
Áron nagyon rendes volt, mert kérésemre letámasztotta a huzika mind a négy lábát.

Nagy locsolás mellett, a meggyógyult szőlő leveleit felkapaszkodtattam a fölé kifeszített huzalra .

Vacsorára palacsintát készítettem. Nagy munkamegosztás volt. Ábel készítette a tésztába keverendő alma reszeléket és az egyik tölteléknek szánt diót törte és darálta, én sütöttem a palacsintát és Áron gondoskodott a töltelékekről. Mindenki olyan tölteléket kapott, amilyent szeretett volna. Degeszre ettük magunkat palacsintából.

Sajnos a WiFi visszakapcsolásának az lett a következménye, hogy a fiúk még éjjel ½ 1-kor is lógtak az Interneten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése